Inför Rögle – Örebro 10/10

Inför Rögle – Örebro 10/10

Örebro stod som bekant för en ganska svag insats mot Malmö igår och det finns väl ingen anledning att älta det så mycket mer. Tränare Niklas Eriksson har varit kritisk till insatsen och spelarna själva verkar inte heller nöjda. Nu hoppas vi nog att Rasmus Rissanen är tillbaka imorgon, inte för att Erik Norén gjorde bort sig, utan för att passningsspelet i egen zon överlag lämnade mycket att önska igår och med honom tillbaka kanske vi kan få tillbaka ordningen.

Rögle har spelat fem matcher hittills och har också fyra segrar, precis som Örebro, och man slog Oskarshamn i en tajt match igår. I Rögle har Eric Gelinas varit superhet i inledningen med 8 poäng hittills. Dennis Everberg och Simon Ryfors delar ledningen i interna skytteligan med fyra mål var.

Överlag är det två lag som i statistiken är väldigt, väldigt lika. Örebro har gjort tre mål fler, men också släppt in ett mål mer. Powerplay har samma procentuella utdelning, medan Rögles boxplay varit lite tätare.

Viktigast är nog ändå att Rögle har en bättre trend än Örebro och är favoriter imorgon. Rögle har också en tätare defensiv än Örebro såhär långt. De släpper inte till speciellt mycket skott mot sig så där har Örebro en utmaning framför sig, men kommer man till så har man desto bättre chans till utdelning då målvakterna har bjudit på varierade insatser.

Det är tidig match imorgon, 15.15, och den sänds på Cmore Live 2.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: