Nya serieledarna avfärdade Örebro enkelt

Nya serieledarna avfärdade Örebro enkelt

Inget snack om saken. Rögle tog hem alla poäng och något annat hade varit en stöld sett till hur matchen såg ut. Det började trevande och första halvan av första perioden bjöd inte på något större skönspel från något lag, men sedan satte Daniel Muzito-Bagenda en sen tackling på Anton Bengtsson som träffade upp mot huvudet och gav Rögle fem minuter i powerplay.

Det är en spelform de behärskar rätt bra. Det resulterade i två mål för Rögle, inga av dem otagbara för Jhonas Enroth om än bra avslut, och Örebro kom aldrig riktigt igång efter det. Det skulle dröja en bit in i tredje perioden innan man kunde se ett riktigt bra byte från Örebro och då var det fjärdelinan som äntligen lyckades skapa bra tryck.

Rögle gjorde även 3-0 i andra perioden när Taylor Matson blockerade skott från Lukas Pilö, spurtade ifrån honom och lurade Enroth från nära håll. Rögle var det klart bättre laget i två perioder, klart bättre. Örebro kom inte alls in framför mål och hade svårt att skapa speciellt mycket över huvud taget.

Rögle kontrade dessutom väldigt farligt och hade flertalet riktigt farliga chanser att utöka ledningen. Enroth stod för ett antal kvalificerade räddningar, men jag tror ändå inte han är nöjd med tanke på de tre mål som smet in.

Det var först i tredje perioden som laget såg ut att riktigt försöka och lyckades lösa upp Rögles försvar något. De vann skotten ganska stort i tredje, men fortsatt inte så många skott från rätt ställen.

Örebro reducerar i tredje perioden i powerplay genom Robert Leino. Ett powerplay som fjärdekedjan jobbade till sig. Det är väl en liten tröst, det och att man avslutar perioden ganska bra, men de föregående fem perioderna vill man helst bara glömma.

Örebro kan se tillbaka på en Skåneresa utan att ha riktigt åstadkommit speciellt mycket. Förhoppningsvis har man nått botten nu och är på väg uppåt igen. Nu får man klara sig utan Daniel Muzito-Bagenda cirka fem matcher troligen, men så som Oliver Eklind ändå kliver fram ska det bli kul att se mer av honom. Det betyder också att Max Lindholm får mer speltid. Upp till bevis!

Man kan ändå luta sig mot fyra segrar och det är ingen kris någonstans. Det luriga i detta är att nu väntar två riktigt svåra matcher. Först Luleå på torsdag och sen Oskarshamn på lördag. Inga givna poäng i någon av matcherna som det sett ut för dem lagen såhär långt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *