Inför Skellefteå – Örebro 28/12

Inför Skellefteå – Örebro 28/12

Örebro har tappat Mathias Bromé medan Skellefteå har värvat hem Melker Karlsson. Örebro visat på fin form på sistone och städade kontrollerat bort Växjö senast. Skellefteå i sin tur högst tveksam form där man senast blev nollade av självaste Leksand. Det är nog ungefär så man kan summera det hela snabbt.

Skellefteå är nog inne i vad som kan ses som ett generationsskifte. De ledande spelarna Oscar Möller och Joakim Lindström ligger båda under tidigare produktionsnivåer, framförallt den tidigare av de två. Lindström har lyckats samla på sig en del assist ändå, men målskörden för båda spelarna är ganska klen sett till vad man förväntar sig från dem.

Istället är det ungtupparna Jonathan Berggren, Jesper Frödén och Andreas Wingerli man måste se upp med. Efter dessa fem spelar är det ett avbrott innan man hittar nästa spelare i interna poängligan. Det är en ganska spetsig trupp med andra ord.

Offensivt har inte Skellefteå problem direkt när dessa spelare levererar utan det är snarare det defensiva spelet som inte fungerat. Gustaf Lindwall och Arvid Söderblom har fått jobba ganska mycket i målet då Skellefteå är ett av lagen som släpper till klart flest skott i serien. När det kommer till skott emot i skottsektorn är de till och med sämst av alla lag.

Örebro är favoriter och det med rätta ikväll. Tre poäng hägrar verkligen.

Matchen börjar 19.00 och sänds på Cmore Live 3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *