Inför Skellefteå – Örebro 9/10

Inför Skellefteå – Örebro 9/10

Örebro har flugit upp till Västerbotten för att ta sig an regionens bästa lag, i och med att Björklöven fortsatt inte klarat av att ta steget upp, och de gör det med en form som kan vara på uppåtgående.

Örebro har haft en supertuff start på säsongen där man mötte fyra tippade topplag och sedan två lag som överraskat positivt. Att man ligger där man göra är knappast något man behöver dra några längre slutsatser ifrån.

I senaste matchen kastade tränarna om något i kedjorna och det gav önskad effekt. Robert Leino gav Emil Larsson, men inte minst Robert Kovacs ett lyft. Rodrigo Abols klev istället in mellan energiknippena Oliver Eklind och Elias Ekström och även om jag fortfarande tror det finns mycket mer att hämta där kändes det som en riktigt bra kedja.

Fjärdekedjan med Christopher Mastomäki i mitten, och Linus Öberg och Filip Barklund på kanterna var inte riktigt lika heta som senast, men det märks fortfarande tydligt att Mastomäki är på väg mot nya höjder. Öberg har det fortfarande svårt med produktionen, men han river och sliter som få.

Den sista kedjan känns inte som att den riktigt gör så mycket mer än låser ner spelet, vilket också kan behövas som en del av spelet. Tyvärr lyser produktionen med sin frånvaro och det oroar en del.

Skellefteå har börjat säsongen mycket starkt där de framförallt i spelet fem mot fem varit urstarka. De har knappt släppt in ett mål i den spelformen. Samtidigt är det en spelform som Örebro också är väldigt bra i. Det som oroar är så klart boxplay, men som Klockare påpekade har det varit två matcher där det fallerat. Annars har det varit bra.

Skellefteå har varit bra i inledningen och det är gammelrävarna med Oscar Möller och Joakim Lindström som leder laget tillsammans med nye Adam Mascherin och inte minst Jonathan Pudas som leder interna poängligan.

De är tillsammans med Örebro och Luleå i toppen av Corsi-tabellen, men värt att notera är att det skjuts mer åt alla håll i Skellefteås matcher. Örebro är tätare med andra ord. Skellefteå lever också en PDO på monstruösa 106,29 medan Örebro vilar på mer bekväma 101,65.

Det luktar toppmatch ikväll. Matchen börjar 18.00 och sänds på Cmore Live 3. Svårt att konkurrera med ett Skånederby som kvällens match.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *