Ny nolla för Enroth

Ny nolla för Enroth

Om Örebro skjutit mycket utanför och bränt mycket lägen innan så fick man tillbaka det idag. Corsigudarna tar och Corsigudarna ger.

Med det sagt måste man ändå lyfta Brynäs lite. Deras supportar har snudd på vandrat genom en öken och nu verkar de äntligen hittat en tränare med ett modernt och vettigt spel som också kan lyfta sina spelare.

Brynäs var bättre än Örebro i den andra perioden och de fick även ibland lite snurr i Örebros zon i de andra perioderna. De letade bra lägen i slottet och ibland hittade de dem. De missade också dem.

Nog för att de sköt utanför ibland, men det spelade ingen som helst roll för i målet fanns också Jhonas Enroth och han hade bara bestämt sig för att ingen puck ska in ikväll. Ni kan försöka göra mål, men ni kommer inte att lyckas.

Örebro gjorde en bra instats i första perioden och ledningen kändes svår att ifrågasätta. Att just Oliver Eklind gjorde första målet var också något som kändes rätt. Han hade jobbat ihop till det och just ikväll var han bästa utespelare där ute.

Och då gör ändå Robin Kovacs två mål. Det första får han stå och ladda helt ren i övre slottet i en halv evighet. Jag fattar inte vad Brynäs höll på med där riktigt.

Det andra sätter han i öppen kasse efter att han först skjutit i ribban med just öppen kasse. Min första känsla där var att det var lite talande för hans form, men han gav sig inte och efter en ganska fin vallpass från Emil Larsson och en läcker liten lyftning förbi backen så kunde han åka in med pucken i kassen. Kovacs med Larsson och Robert Leino är en bra kedja.

Däremellan hann Kristian Näkyvä bomba in 3-0 från blå. Superretstickan Näkyvä verkade vara på extra dåligt humör idag och det var riktigt roligt att se, men jag hade inte velat spela mot honom när han är på det humöret.

Miikka Salomäki lyckades även han krypa in under skinnet på några motståndare mellan varven.

Överlag kändes detta som ett bättre Örebro än det som försökte stå upp mot Malmö. Rodrigo Abols känns fortfarande lite vilsen, men med lite tid så borde han kunna hitta en bra kemi med Elias Ekström och Eklind.

De två senare har båda utgående kontrakt. Är det verkligen så mycket att fundera på där? Jag vet att det är tidigt på säsongen och man borde först hitta en ersättare till Puustinen som nog blir borta länge, men av de mest uppenbara förlängningar som finns att göra måste de två ligga högt upp på listan.

Nu väntar ett betydligt svårare motstånd i form av Skellefteå på lördag, men hade jag varit Brynäs-supporter så hade jag nog varit lyrisk över hur klubben lyckats vända på så mycket på kort tid. Surt att förlora, men helheten är ändå ofantligt mycket bättre än innan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *