Inför Västerås – Örebro 11/8

Inför Västerås – Örebro 11/8

Då var det dags igen. Sex år har passerat och visst känns det inte riktigt som när båda lagen låg i samma serien, men likväl alltid roligt att vinna mot just Västerås. Örebro har lyckats hänga kvar och måhända etablerat sig i SHL nu medan Västerås har fått göra en ordentlig omstart med en kortare sejour två serier under SHL.

Nu verkar det gjort laget gott och de ser fräschare, starkare och mer robusta som förening än på länge. Laget är kanske inte att av de absoluta topplagen som satsar stenhårt på att gå upp den här säsongen, men i min mening är de utan tvekan ett av lagen precis där under som mycket väl kan överraska och ändå gå hela vägen om allt faller på plats.

Västerås har ett stabilt målvaktspar i Jesper Myrenberg och Emil Kruse. Man lyckades nyligen landa Joakim Hilding som förstacenter och det finns en del bekanta namn från tidigare år som publiken känner igen och hoppas ska kunna göra ännu bättre ifrån sig nästa år. Lukas Zetterberg det kanske bästa exemplet på det.

Örebro å sin sida har bland backarna bara Nick Ebert som ”nytt” namn. Man har bytt ut Dominik Furch mot Jhonas Enroth i kassen och bland forwards har det skett en del mindre förändringar. Man har försvenskat aningen med stora namn in som Robin Kovacs och Emil Larsson, och ett lite mindre namn i Oliver Eklind. Sedan har man kryddat med Robert Leino och Borna Rendulic samtidigt som man fått låna hem Rodrigo Abols från Florida Panthers.

Västerås må ha ett spännande lag för Hockeyallsvenskan, men nog bör detta vara en match som Örebro ska vinna. Örebro hade en grym försäsong förra året. Det hade varit kul att se en upprepning på den, samtidigt är det meningslösa matcher som ska användas för att få spelet att stämma.

Att döma av NA:s liverapport från träningen imorse finns det lite kedjor och backpar som kan tänkas dyka upp imorgon:

Joonas Rask – Robert Leino – Max Lindholm
Robin Kovacs, Daniel Muzito-Bagenda – Emil Larsson
Glenn Gustafsson – Christopher Mastomäki – Linus Öberg
Borna Rendulic – Rodrigo Abols – Elias Ekström

Ludvig Rensfeldt alternerade med Muzito-Bagenda en del. Det var många juniorer med på träningen så det är svårt att säga något helt säkert.

Bland backarna körs Stefan Warg och Gustav Backström med varsin junior. Rasmus Rissanen och Jonathan Andersson bildade ett backpar och Lukas Pilö och Robin Salo ett annat. Varken Näkyvä eller Ebert är i landet just nu.

Matchen sänds på NA.se och Hockeypuls. Sändningen börjar 18:45 med uppsnack och det kommer att finnas intervjuer och studioprat att ta del av. Ni hittar sändningen här:

LIVE 11/8 18:45: Se matchen mellan VIK och Örebro Hockey här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *