Första träningsmatchen avklarad

Första träningsmatchen avklarad

Ingen Kovacs, ingen Leino, ingen Abols, ingen Enroth, ingen Rendulic, inte ens en Rissanen. Dessutom ingen bild första 7 minuterna av första perioden. Jag kan inte hjälpa att känna mig aningen rånad på en hockeymatch.

Niklas Eriksson berättade innan matchen att det skulle handla om hitta spelet och göra rätt saker på isen.

Jag tyckte det var ett Örebro som försökte stressa, spela fysiskt och störa högt. Man gjorde det ganska framgångsrikt, men blev också överspelade vid några tillfällen. Det känns svårt att utvärdera när så många tongivande spelare saknas och det är första matchen för laget.

Det mest intressanta i denna match var i mitt tycke hur juniorerna skulle stå sig och man kan väl säga att samtliga klarade av spelet, men jag vet inte om någon av dem kändes vara på motsvarande nivå som Linus Öberg var på inför förra säsongen.

På tal om Öberg kändes han väldigt stark och jag tror han kommer att vara mer framträdande som en mer komplett spelare i år. Han kommer att kunna stå upp och trycka från, och trycka till, bättre. Tveklöst.

Elias Ekström är nog närmast att få chansen i A-laget, men Oscar Geschwind är nog tvåa bakom honom bland forwards.

Erik Norén har redan provat på SHL och Simon Forsmark kommer säkert att få göra det under säsongen även om Örebro kommer att ha 8 ordinarie backar.

Max Lindholm såg hungrig ut. Joonas Rask såg ut som om han var redan inne i säsongen. Lukas Pilö har växt ännu mer sedan ifjol och känns fortsatt som mycket spännande.

Emil Larsson bidrog med tyngd och sökte sig mot mål. Robin Salo med sin fina skridskoåkning såg kanske inte helt tajmad ut, men det syntes utan vidare vilken potential han har.

Stefan Warg gjorde en bra insats och bjöd på en rejäl bröstvärmare under matchen. Jonathan Andersson hade ett finfint läge efter att han krupit in i zon som han gör så elegant ibland.

Första matchen är avklarad nu och mot Djurgården på torsdag hoppas jag att vi får se ett mer namnkunnigt lag. Samtliga är trots att skadefria och friska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *