Lite statistik inför Växjö – Örebro 21/4

Lite statistik inför Växjö – Örebro 21/4

Det är semifinal och i min jakt på något roligt att kalla Växjöspelarna eller något som Växjö är känt för som man kan göra till en lite halvrolig grej har jag gått bet. Växjö är helt enkelt tråkigt. Så de får bli tråkmånsar. Snåla tråkmånsar, vilket faktiskt speglar dem som lag också. Du får inte mycket gratis av dem och deras största styrka är hur täta de är bakåt.

Växjö är favoriter. De vann serien med en stark andra halva av säsongen medan Örebro körde ungefär samma stil hela säsongen igenom med att vinna och förlora varannan match på ett ungefär.

Statistikgurun Eri… ehm, BetterThanAMonkey får det till 65-35 i Växjös fördel. Under säsongen som gått har har det blivit två segrar var. En vid full tid och en vid övertid var.

Intressant är dock att Örebro varit i förarsätet oftast då man haft ledningen vid 7 tillfällen och bara legat under vid tre tillfällen. Total målskillnad är 14-14 och i samtliga matcher har Örebro öppnat målskyttet.

Går man tillbaka och kollar på vilka spelare som gjort poäng kan man lugnt säga att Robin Kovacs gjort det bra med fem mål och tre assist på fyra matcher! Efter honom är det Robin Salo som klockar in på ett mål och fyra assist.

Hos Växjö är det Robert Rosén med ett mål och fyra assist och Joel Persson med fem assist som är värst i klassen.

Första omgången av semifinalen spelas imorgon kväll och det är dags för revansch! De två första matcherna spelas i Snåland och de åker sedan upp till fina Närke efter det. Till skillnad från ett normalt år spelas semifinalen i bäst av fem matcher i år. Något som faktiskt är till Örebros fördel som underdog.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *