Bromé badar i kontraktsförslag

Bromé badar i kontraktsförslag

Mathias Bromé kanske inte slog igenom under förra säsongen med Örebro, men han etablerade sig verkligen som riktigt toppspelare i SHL. Det ledde till ett NHL-kontrakt och ett äventyr som man nog tyvärr får säga att det inte gått helt bra.

Bromé fick verkligen chansen i inledningen av säsongen, men poängen uteblev och han hamnade i taxi squad om vartannat. Han fick sedan sitta bredvid i flera matcher och hamnade i AHL där han slog till med ett mål och en assist på två matcher, innan han var tillbaka i taxin.

Att han blir kvar i Nordamerika är kanske inte så sannolikt med tanke på hur det går just nu. Jag trodde själv att han faktiskt skulle kunna slå sig in i Detroit även om det skulle vara en lägre kedja, men det har inte klickat för honom och andra, till synes sämre spelare, har fått gå före.

Vad vi förstår, och som Expressen också skriver, är det inte bara en klubb utan ganska många som är påpassliga i denna situation, inklusive Örebro. Bromé är en supervärvning för de flesta SHL-klubbar, och frågan är kanske mer om det är SHL han väljer eller om han vill fortsätta testa lyckan utomlands?

NJ sover inte på denna i alla fall, men han har till och med konkurrens av Per Kenttä om det skulle gå bra för Björklöven i kvalet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *