Jobbig förlust mot Malmö

Jobbig förlust mot Malmö

Det var en överlag ganska jämn match där Malmö först tog ledningen på ett sätt som lite förväntade sig att de skulle kunna göra. En kontring helt enkelt. Örebro vek dock inte ner sig utan malde på och lyckades vända på det. Tyvärr skulle det aldrig riktigt räcka till eftersom Malmö envetet lyckades bita sig fast och kvittera varje gång Örebro tog ledningen.

Eero Kilpeläinen står för en riktigt svag insats i målet där han släpper flera mål som kändes långt ifrån otagbara. Nu gjorde han många bra räddningar också, men det överskuggas av hans mindre bra ingripanden. En målvakt har tyvärr en sådan utsatt roll att det spelar ingen roll hur många bra saker du gör om du också gör några dåliga.

Nu saknades Jonathan Andersson och Daniel Viksten på grund av sjukdom och med dem i laget hade Örebro kanske kunnat reda ut detta bättre, men nu var de inte med och det gick som det gick.

Malmö tog ut målvakten och slängde in en extra spelare med två minuter kvar och lyckades etablera bra tryck. De får sedan in en kvittering med 31 sekunder kvar och matchen går till förlängning.

Då väljer tränarna att sätta in Libor Hudacek, Marcus Weinstock och Victor Bartley. Den sista kanske jag kan köpa då han var väldigt het på att göra mål, men slog också bort en massa puckar. De två föregående däremot kom ingenstans i matchen och kändes fullständigt iskalla inför förlängningen, tyvärr. Det här var den svagaste insats jag sett från Weinstock på länge. Att Hudacek har upp och ner vet vi sedan gammalt.

En onödig förlust nästan vill jag säga. Jag har svårt att riktigt acceptera den när det slutar som det gör och det tas ett beslut från ledarna som inte går att får någon rim eller reson på. Jag blev bara ställd. Ett levande frågetecken.

Glenn Gustafsson blev fullt rättvist matchens lirare. Han var riktigt bra. Förstakedjan fortsätter att leka hockey och kan vara fruktansvärt dominanta ibland. Wandell borde utan tvekan få chansen i Tre Kronor någon gång snart.

Oavsett resultatet i den här matchen får laget ladda om och ställa in siktet på nästa match på lördag när de åker ner till Växjö. Förhoppningsvis kan de på nytt ta ledningen, men denna gång hålla undan till slutsignalen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *