Jordan Boucher får förlängt, kontrakt på 2 år

Jordan Boucher får förlängt, kontrakt på 2 år

Jordan Boucher kom in på försäsongen med ett try-out-kontrakt som en spelare sportchef Niklas Johansson varit nyfiken på under en tid. Han anslöt närmast från bottengänget och Montreal Canadiens farmarlag Laval Rockets i AHL. Montreal har ingen talangbank värd namnet, men det ska man inte låta falla skugga över Boucher. Han befann sig i en lägre kedja i ett dåligt lag, men lyckades ändå få folks ögon på sig.

Boucher har framförallt sin snabbhet som sin styrka, men har aldrig tidigare spelat på en stor rink, och det märks ibland. Han kan gasa på rejält när han får chansen och jag skulle tro att han borde kunna runda en och annan back på väg in mot mål, men även skapa sig ett friläge eller två genom att bara trampa ifrån alla andra.

Vi har inte riktigt fått se så mycket av detta under försäsongen, men hans snabbhet har hjälpt honom att ta sig in i zon relativt enkelt många gånger. Han är ettrig och även om jag själv inte är överväldigad av hans insatser hittills kan jag köpa en förlängning som en breddning av truppen. Det är ändå inte så att Örebro dras med någon överdriven budget och Boucher ger laget bredd, även om det är lite på juniorernas bekostnad tyvärr.

– Jag tycker att Jordan har gjort det bra under sin try out och visat att han kommer fylla en viktig roll i det här laget. Jag är övertygad om att han, med sin fart och orädda spelstil, kommer hjälpa laget att vinna matcher, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

Gällande ytterligare värvningar verkar Johansson backa något från sina tidigare uttalanden och manar till tålamod.

– Gällande nyförvärv så ska vi komplettera truppen med ytterligare spelare. Jag kan dock inte säga när det kommer att ske, det viktigaste är att det blir rätt. Jag kommer att ha is i magen, avslutar Niklas Johansson.

Det känns med andra ord som att vi kommer inte få se någon ny spelare imorgon direkt, men någon blir det så småningom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *