Örebro öppnar starkt i TV-pucken

Örebro öppnar starkt i TV-pucken

Örebro må vara en av de minsta upptagsregionerna i Sverige när det blir tal om TV-pucken, men laget har sett starkt förbättrade resultat under ett par år nu och har nu all anledning att ställa siktet högre än på länge. Årets jag har många spelare med erfarenhet från spel förra året och även om det kanske inte finns några riktiga superstjärnor är det ett lag med en otrolig bredd. På backsidan finns det kanske några namn som sticker ut lite, men överlag är det ett lag som kan ställa vilken formation vid alla tillfällen.

Örebro spelar i kvalgrupp B som också innehåller Bohuslän/Dalsland, Blekinge, Gotland, Västergötland och Västmanland. På förhand var de sistnämnda det svåraste motståndet, och så skulle det också bli.

Örebro inledde med att besegra Västergötland på straffar med 4-3 och sedan slå Blekinge med 5-0 under första dagen. Andra dagen stod Gotland för motståndet på morgonen och då skrevs siffrorna till 6-1 till Örebro. På kvällen mötte man sedan Västmanland som till slut drog det längsta strået på straffar, 3-2.

I den sista gruppmatchen som spelades tidigare idag stod Bohuslän/Dalsland för motståndet och där skrevs slutresultatet till 5-1 till Örebro. Efter fem spelade matcher är det backen Gustav Karlsson som toppar den interna poängligan med fyra mål och fyra assist. i mål har Edwin Mustafic och Razmus Stenström delat på uppdraget där den förstnämnda endast släppt till 1 mål på två matcher.

I och med att Västmanland gick obesegrade genom gruppen, enda poängtappet mot Örebro, vinner de gruppen. Örebro förlorade mot Västmanland och tappade en poäng till Västergötland, men vann övriga tre och är därmed tvåa i gruppen.

Nu är inte alla matcher färdigspelade, men rimligtvis borde Örebro bli en av fyra topprankade lag som går vidare till det vidare gruppspelet som spelas i november innan det blir fråga om ett rent slutspelsträd. Jag håller tummarna för att Örebro ska kunna överraska lite och ta sig även dit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *