Jordan Boucher klar för Örebro Hockey

Jordan Boucher klar för Örebro Hockey

Det är sjukt hett ute och nog längtar man mer än någonsin till en kall ishall. Längtan blev inte direkt mindre nu när Örebro Hockey valde att inte släppa den troligtvis sista pusselbiten i sitt lagbygge, men ändå hinta om att den kommer snart. Mannen som ska komplettera Aaron Pulshaj och Shane Harper i förstakedjan saknas alltså fortfarande, men Jordan Boucher som nu ansluter på try-out är en intressant spelare han med. Kanske inte det stora namnet som många hoppades på, men han har kvaliteter som tilltalar Niklas Johansson och med tanke på att det är ett try-out-kontrakt är det liten risk för Örebro.

Han kommer närmast från en säsong där han spelat 70 matcher i Laval Rockets, Montreal Canadiens farmarlag i AHL, där han gjorde 10 mål och 12 assist på 70 matcher. Han är bara 24 år gammal och säkerligen sugen på att testa något nytt efter en säsong med en mindre roll. Nu vet jag att bröderna Spink inte är allas favoriter, men sett till vad de presterar per krona är de rena rånet. Boucher ser ut att ha mer erfarenhet av spel på en högre nivå än Spink-bröderna när de kom hit.

Flipp eller flopp? Vi får vänta och se. Han kommer spetsa till konkurrensen i truppen hur som helst och den är lite tunn på forwardsidan jämfört med förra säsongen i alla fall.

Hans naturliga position är LW.

– Jordan är en kille som jag har haft koll på sedan hans tid på college. En skridskostark forward som spelar med hög fart. Han har offensiva skills, är bra på små ytor och kan generera offensiv. Vi hoppas och tror att han kan ta klivet till SHL, säger Sportchef Niklas Johansson.

Men ni behöver inte oroa er. Den sista spelaren är inte långt borta:

– Vi håller på och förhandlare med ytterligare offensiv kraft men jag ber att få återkomma. Så snart vi har en underskrift så kommer vi att presentera det, avslutar Niklas Johansson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *