Juuso Puustinen nästa spelare in

Juuso Puustinen nästa spelare in

Örebro Hockey aviserade nyligen att de tar semester i juli, men sånt har inte Niklas Johansson tid med (och därmed inte heller mediaavdelningen). Nu har NJ istället säkrat Juuso Puustinen över nästa säsong. Puustinen är en klassvärvning av Örebro, och när de säger att de hade konkurrens så tror jag dem.

Han är offensiv, högerfattad spelare med ett bra skott framförallt. Dessa slåss klubbarna om. Att han dessutom har ett mer än godkänt tvåvägsspel gör honom knappast mindre åtrovärd.

Han borde med andra ord kunna ta en plats i en förstakedja och därmed fylla luckan efter Borna Rendulic som lämnade … på sitt egna lilla vis.

Puustinen har kanske inte samma kanon som Rendulic, men ett riktigt bra skott har han och med tanke på åldern känns det som Örebro gör helt rätt med ett kontrakt på ett år. Nu ska man inte åldersdiskriminera, men han är 33 år. Så många år av bra produktion på hög nivå har han nog inte kvar i sig.

Att man fortsätter satsa finskt är inget konstigt heller. Det har både Bengtzén och NJ förklarat i intervjuer med framförallt NA. Detta känns som ett ganska säkert kort för att fylla luckan som fanns i förstakedjan.

– Det känns jättebra att vi lyckats landa Jusso i en kamp med andra klubbar. Vi får in en högerfattad spelare med som besitter alla kvaliteter för att vara en toppspelare i vårt lag. Med sitt skott som sitt främsta vapen kommer Jusso tillföra ytterligare en dimension till vårt redan starka lag. Vi ser fram emot att jobba med Juuso i vår miljö under den kommande säsongen, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

 

– Först och främst är jag väldigt glad över att få chansen att komma till ett så bra lag som Örebro. Jag känner några av de finska spelarna sedan tidigare. För ett par dagar sedan pratade jag med Robert Leino och efter det kände jag att Örebro kommer vara helt rätt för mig. Jag är väldigt förväntansfull att komma till Örebro och ser verkligen fram emot att hjälpa laget till stark säsong. Jag har hört mycket bra om publiken i Örebro så jag hoppas verkligen att vi får ha fullsatta läktare när säsongen drar i gång i september, säger Juuso Puustinen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *