Krönika: Ingen poäng att sparka någon, tyvärr

Krönika: Ingen poäng att sparka någon, tyvärr

Just nu känner jag att jag måste ta på mig realistvästen och konstatera att det finns ingen större poäng med att sparka varken tränare eller sportchef. Det verkar vara främst de som folk är arga på just nu, men ska man hård-dra det är Niklas Johansson ytterst ansvarig för truppen och det är ingen som helst hemlighet att man misslyckats med att ta in den sista spetsen som man velat ha och som troligen gjort skillnad i ett antal matcher fram tills nu.

Det finns en viss mängd med pengar för att göra det och finns gott om lag som vill prestera bättre än de just nu gör, inte bara i Sverige utan också utomlands. Det sätter Örebro Hockey i en minst sagt tråkig sits. Bra spelare som blir tillgängliga kan gotta sig i anbud helt enkelt. Örebro har utanpå det en historik av att göra riktigt dåliga spetsvärvningar som ibland till och med förstört mer än de gjort nytta. Det får bara inte hända igen.

Nu har vi Rögles tränarbyte i närminnet från förra säsongen där de lyckades rycka upp sig riktigt ordentligt mot slutet, men då vill jag bara påminna om var de ligger idag och hur samma spel med bättre spelarmaterial ser ut idag. Det är möjligt att Abbotts hade en positiv effekt på laget då, men det är också möjligt att laget hade lyckades vända på det utan tränarbytet. Vi vet inte.

Vad vi däremot vet är att det skett en väldans massa tränarbyten och några sportchefsbyten under de senaste 20-30 åren och det är i få fall det haft någon större betydelse under den pågående säsongen. Det finns ungefär lika många fall det gått sämre efter ett tränarbyte som det gått bättre. Det enda man är garanterad av ett tränarbyte är mer utgifter. Det finns inga som helst garantier för något annat.

Ett tränarbyte brukar tyvärr vara ett beslut taget i desperation där man mer eller mindre singlar slant och hoppas att man ska bli fallet där myntet landar på högkant och man faktiskt börjar vinna. Laget befinner sig ofta i ett läge där man antingen är på väg att hamna i kvalspel nedåt eller så håller man på att missa det höga mål man satt inför säsongen. Man tar på sig skygglapparna och ignorerar rim och reson. Man hoppas att vi är inte som alla de där andra, vi är unika, vi är annorlunda, just det här laget går att hjälpa.

Laget är satt nu. Det kommer väl en spelare till så småningom, om det vill sig. Det gäller att få dem som är här att prestera och i all ärlighet i spelet fem mot fem är Örebro med i matchen. I alla fall i två perioder.

Den enda egentliga anledning jag ser till varför man skulle sparka någon är om förtroendet för tränare eller sportchef skulle vara förbrukat hos spelare eller ledning. Det tror jag inte att det är i något fall. Det har inte sipprat ut något missnöje mot någon tränare och Niklas Johansson svarar mot Mikael Johansson och styrelsen. Mig veterligen sköter han sin budget och det är långt kvar på säsongen. Jag tror de har förmågan att hålla huvudet kallt betydligt bättre än många supportrar.

Samtidigt är inte det inte alls svårt att förstå det stora missnöje som finns med resultaten som varit. Jag tror inte att någon är sugen på att lägga en miljon till i löner och avgifter, om det ens räcker. Även om Örebro lade in en massa pengar på kontot förra säsongen gick man fortfarande back. Den här säsongen behöver man fortfarande vara väldigt ”ekonomiska” och jag skulle tro att ambitionen nog är att i alla fall uppnå ett nollresultat. En extra tränar- eller sportchefslön kommer inte att hjälpa uppnå detta.

Det rimliga beslutet från Örebro är att vänta ut detta och försöka rätta till det som inte fungerar i spelet. Det mesta uppenbara är så klart powerplay. Ambitionen var trots allt att ta sig till slutspel, inte vinna SM-guld. Play-in borde inte vara omöjligt, men vi måste också kolla på alla de tips som var inför säsongen. Väldigt få trodde att Örebro skulle klara av ens det. Laget ligger alltså inte alls långt ifrån där många tippat det. Tråkigt, men sant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *