Leino är klar!

Leino är klar!

En av de sämre hemligheterna i svensk hockey på senare tid har nu blivit offentlig: Robert Leino ansluter till Örebro Hockey inför kommande säsong, och två säsonger till efter det. Örebro väljer alltså att binda upp Leino hela tre säsonger på en gång. Med Leino, Daniel Muzito-Bagenda, Christopher Mastomäki och Ludvig Rensfeldt under kontrakt kan man tro att centersidan är full, men det är inte nödvändigtvis sant. Framförallt Bagenda gör sig bra på kanten också.

Leino har varit en stabil center i finska Liiga i många säsonger, men slog igenom något förförra säsongen när han var med och bar fram HPK genom slutspelet till totalseger. Säsongen efter i Ilves gjorde han sin mest produktiva säsong hittills med 43 poäng på 57 matcher. Han är mer av en passare än avslutare och kommer att komma till bra nytta i powerplay med sitt fina spelsinne.

En tvåvägscenter som kan teka, slå smörpass och faktiskt inte är rädd för att böka lite och visa vägen. Även om Leinos största uppsidor finns i offensiven har han egenskaper som många supportrar också brukar uppskatta med ett orätt uppträdande. Jag hoppas bara att alla har rimliga förväntningar på hans offensiva produktion.

– Robert är en spännande spelare som vi har haft koll på under en längre tid. Vi får in en kille i en bra ålder och med sitt fina spelsinne och passningsspel kommer Robert vara en viktig pusselbit i lagbygget. Han är dessutom en skicklig tekare och kommer stärka upp vår centersida, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

– Jag är jätteglad att det här är klart och att jag får chansen att komma till Örebro. Jag känner Joonas Rask bra sedan tidigare, han har bara sagt bra saker och nu ser jag verkligen framemot att komma till Örebro, säger Robert Leino.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *