Libor Hudacek stängs (av) två matcher

Libor Hudacek stängs (av) två matcher

Det mest kontroversiella som hände under gårdagens match mellan Örebro och Leksand var nog när Libor Hudacek körde ihop en av linjemännen. Det finns två saker man kan säga om den situationen:

  1. Domaren visar upp en dålig spelförståelse och hanterar situationen på ett väldigt dåligt sätt efteråt.
  2. Libor Hudacek trycker till domaren på ett onödigt sätt som får honom att falla hårt bakåt.

Alla förseelser mot domaren tar man väldigt allvarligt på och det ska man göra. Hudacek hade inte behövt trycka till domaren som han gjorde. Om de bara hade kolliderat och han hade mumlat ”pruhované trdlo”, eller något liknande, och åkt vidare hade det aldrig behövt gå till disciplinnämnden. Nu tog han i och tryckte bort domaren på ett sätt som kan beskriva som farligt och respektlöst.

Att domaren sedan reagerar som den gör efteråt är också väldigt beklagligt, minst sagt. Det bidrar knappast till en ökad respekt och förståelse för deras ämbete. En olycka skedde och när man faktiskt är starkt bidragande till att den uppstår måste man kunna visa upp viss ödmjukhet efteråt.

Det är tråkigt att båda parter i det här agerar som de gör. Domarens beteende är inte bra och det är inte heller Hudaceks. Det är bara att acceptera avstängningen på två matcher, vilket innebär att han missar Skellefteå hemma och Luleå borta. Alla inblandade har en del att lära sig från den här incidenten och det hoppas jag också att de gör.

Ömsesidig respekt är ett måste ute på isen oavsett vilka färger man har på tröjorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *