Linus Arnesson officiellt klar för Örebro Hockey

Linus Arnesson officiellt klar för Örebro Hockey

Det har pratats om honom länge, men nu har äntligen Örebro Hockey valt att gå ut med att Linus Arnesson är klar för Örebro Hockey. Det pratades dock om att det skulle presenteras flera spelare samtidigt, men så har det inte blivit. Att det skulle vara av ekonomiska skäl som man väljer att endast presentera Arnesson är ingen högoddsare.

Arnesson kommer till Örebro från Providence Bruins där han varit en av lagets bättre backar och med tanke på den brist på bra backar som finns i samarbetsklubben Boston Bruins är jag lite förvånad att man lyckats locka hem honom. Samtidigt har de General Manager där i Massachusetts som är lite halvknepig.

Han har dragits med skador under säsongen som varit och under de tre säsonger som han varit i Nordamerika har han aldrig fått chansen att spela i NHL trots en medioker backlinje hos Boston Bruins. Det säger dock mer om dem än Arnesson som varit en stabil och bra back i Providence, men tyvärr haft lite skadebekymmer.

Det Örebro får i Arnesson är en back som är väldigt smart i den egna zonen. Han slår bra pass som gör det möjligt för sina lagkamrater att ta pucken vidare. Han är hård som bara den i kroppen och det utnyttjar han i arbetet längs med sargen utan att för den delen vara en uttalad tacklingsmaskin. Jag gillar den här värvningen. Det fanns säkerligen fler klubbar som ville ha hans signatur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *