Peter Andersson till Växjö Lakers

Peter Andersson till Växjö Lakers

Peter Andersson gjorde en ganska anonym sista säsong i Örebro Hockey och när allt skulle summeras så valde man att inte skriva nytt kontrakt med den AHL-meriterade backen. Det var en tung säsong för Örebro, men Andersson var en av få spelare som kunde runda av det hela med att ligga på plus. Han var faktiskt nästan ensam med det, endast Libor Hudacek lyckades med samma bedrift.

Han var helt enkelt lagets stabilaste back utan att man egentligen märkte av honom så mycket, framförallt mot slutet av säsongen, men det räckte alltså inte för nytt kontrakt. Hans första säsong var betydligt skakigare, men han verkade växa in i spelet mycket mer den andra säsongen även om han inledde den klart svajigt när man valde att lägga precis allt ansvar på hans axlar. När han sedan fick en mer tillbakaskjuten roll verkade han bli betydligt mer bekväm på isen.

Istället har Växjö Lakers valt att signa upp honom på två säsonger och jag tror han skulle kunna göra jobbet som utfyllnadsback i andra/tredje led alldeles utmärkt i Växjö. Det är inte han som ska bära laget utan han ska bara se till att göra jobbet och försöka utveckla sitt spel något. Växjö har dessutom ett bra, inarbetat spel för hur man ska ta sig snabbt och enkelt ut ur zon där forwards ger backar bra vägar ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *