Löwdahl blir kvar hos Örebro Hockey

Löwdahl blir kvar hos Örebro Hockey

Henrik Löwdahl, Örebro Hockeys kapten och ledarfigur för nästan ett decennium, valde att lägga skridskorna på hyllan efter förra säsongen. Skadorna och koppen började säga ifrån helt enkelt. Samtidigt fanns det säkert en tanke om att sluta innan motståndarna åker åttor runt en åldersman.

Det började spekuleras och från en del håll krävas att man skulle ta till vara på Löwdahls erfarenhet och kompetens inom föreningen, men klubben var noga med att poängtera att man kommer inte hitta på en tjänst bara för att anställa en gammal spelare. Om han skulle arbeta för klubben skulle det vara i en tjänst som han trivs i och som samtidigt gynnar klubben. Ett klokt resonemang kan jag tycka.

Nu har Örebro släppt nyheten om att Löwdahl kommer att kliva in i Örebro Hockeys juniorsatsning och jobba som individuell spelarutvecklare med fokus på hockeyhögstadiet på Gumaeliusskolan och hockeygymnasiet i Örebro. Han kommer att jobba nära Jens Gustafsson som är huvudansvarig på detta område, men han kommer istället lägga mer fokus på den individuella utvecklingen.

Örebro Hockey har publicerat en intervju med både Löwdahl och Gustafsson som finns att se här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *