Malmö körde över Örebro

Malmö körde över Örebro

Flest mål vinner. Så enkelt är det. Örebro må ha gjort det första målet och det till och med i powerplay, men det räckte inte långt. Malmö vände på det hela redan innan första perioden var färdigspelad och sedan rann det bara iväg. Axel Brage inledde matchen i målet och gjorde väl ungefär vad man förväntade sig. Han har lite svårt att hålla i returerna och det föranledde Malmös ledningsmål.

När Brage sedan utgick sjuk efter första perioden fick Isak Mantler debutera i SHL. Det var säkert en fantastisk känsla att få göra det, men jag hade önskat han hade fått gjort det under roligare omständigheter. Nichlas Hardt hade en riktigt bra kväll med hela fyra mål. Tre av dessa kom i powerplay. Mantler gjorde vad han kunde och han är en framtidsman för klubben, men dagens uppgift var tuff, riktigt tuff.

Grymt snygg mask hade han för övrigt.

Man blev verkligen avundsjuk på Malmö i deras powerplay. Det var tempo och de hade inövade varianter som satte spelare i bra läge för avslut. Det var inte alls den där krampaktiga håll-i-pucken-och-hoppas-du-hittar-en-lucka-till-någon som Örebro spelar.

Örebro sköt mycket och skapade ändå en hel del farligheter, men Örebro gör inga mål. Nog för att Oscar Alsenfelt är en av SHL:s bästa målvakter, men det här har man sett förut. Örebro matar på, men målen kommer inte.

Nu förlorade alla andra i botten, men Luleå vann. Att det blir ingenmansland känns alltmer cementerat. Det kan bli en väldigt tuff match mot Färjestad på lördag om Örebro inte lyckas höja sig igen. Det kändes lojt och nedstämt mot slutet från alldeles för många. Det är tråkigt att förlora, men att knuffa in en motspelare i egen kasse och dra på sig en utvisning är inte lösningen.

Nu kommer det att vara ett stort bortafölje på plats i Karlstad. Det kommer vara bra stämning på läktaren i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *