Aningen förvirrat och klantigt Örebro förlorade

Aningen förvirrat och klantigt Örebro förlorade

En period med hyfsat tempo, men tyvärr inte mycket annat av god kvalité. Det jag egentligen reagerade mest på var hur Örebro väldigt ofta inte passar mellan spelare utan istället slår pucken mot en yta dit en spelare åker.

Färjestad slog pucken blad till blad i mycket högre grad och det kändes inte alls konstigt att de kom in i offensiv zon med pucken under kontroll till skillnad från Örebro.

Det nattsvarta sorgebarnet powerplay närmar sig Vantasvart när man denna gång inte skapar någonting och släpper in ett till mål i den spelformen. Efter det blev det bara sämre och sämre från Örebro. Passningskvalitén inte minst var under all kritik, allra mest i powerplay

Färjestad fick sedan göra 2-0 när Marcus Nilsson fick stå själv bakom mål och bara vänta in en medspelare i slottet. Det får inte hända. Örebro mer eller mindre ger bort två mål med andra ord. Färjestad gör det mesta rätt i båda situationerna tyvärr, men de chanserna ska inte ens få uppstå.

Lagen hade varsitt klockrent skott i stolpen och Örebro hade ett par väldigt farliga chanser, men man måste göra mål om det ska räknas.

Örebro fick sedan två powerplay tidigt i andra och Färjestad fick den första farliga chansen. Mot slutet av det andra powerplayspelet blev det faktiskt farligt för Örebro också när Nick Ebert kunde bomba på ett par gånger. Pucken var bakom Dominik Furch mer än en gång, men aldrig över linjen.

Leo Carlsson hade ett jätteläge efter en genomskärare och hade han skjutit direkt hade han gjort mål, men pucken kom lite långt ifrån honom.

Petr Zamorsky tog sedan en sväng ner bakom mål och skickade in den mot mål när han kom runt. Där stod Oliver Eklind som enkelt kunde slå in returen.

Andra perioden var sedan Örebro spelförande, men en del slarv och osynkade aktioner gjorde att Färjestad ändå kunde kontra med jämn frekvens.

Mot slutet av andra blev det sedan mer spel i Örebros zon när Färjestad hade fart och Örebro stannat av. Efter ett tag ramlade pucken in i mål och ingen verkade fatta riktigt hur och på repriserna kunde man se Jacob De La Rose svinga mot taket när han försöker styra in den, men domarna lyckas inte se om han är på den eller inte och då blir det ju mål.

Målet var lite talande för hur lite Färjestad behövde göra för att göra mål jämfört med Örebro.

Pucken dansade sedan bakom Jhonas Enroth minuten senare, men blev bortrensad. Jani Lajunen sumpade sedan en två-mot-etta när han inte lyckas slå en enkel pass till sin medspelare.

Örebro vinner skotten med 15-6 i andra perioden och ändå kändes det närmare 4-1 än 2-2.

Överlag en bättre period av Örebro med mycket bättre pass, men fortfarande mycket misstag och kladd. De bjöd in Färjestad med jämna mellanrum och lyckades aldrig etablera något ordentligt spelövertag.

Den tredje perioden … ja halva perioden gick väl utan någon större organisation av spel och sedan fick Örebro lite tryck och powerplay på det. Då gör faktiskt Örebro mål. Tro det eller ej, men Örebro gör mål i powerplay.

Det efter att Elias Ekström stått för den första, bra ingången i zon i ett powerplay. Han, Forsmark och Carlsson är bland de yngsta i laget och bland de bästa på att faktiskt ta pucken in i zon med kontroll.

Med dryga fem minuter kvar av perioden får Linus Öberg hjälmen avdragen, tar på sig den igen och blir utvisad för felaktig utrustning. Ingen reprimand för Färjestadsspelaren. Örebro höll undan som tur var.

Örebro ville göra mål igen efter det, men efter att man tagit ut målvakten blev man vilse och gjorde dumma saker igen. Det hade varit bättre de bara fortsatt spela fem mot fem. Får Örebro en man mer på isen tappar de direkt all form av spelförståelse och glömmer bort hur man spelar hockey.

Eklind slår klubban ur händerna på en motståndare när laget inte ens kommer ur egen zon med ett uppspel. Han säger även något dumt till domaren, men det får jag väl hoppas var mer fråga om felriktad frustration än något annat. En del av Boforsandan han inte riktigt kunnat tvätta bort än kanske.

Inställningsmässigt var det en mycket bättre insats än mot Brynäs, men spelmässigt en väldigt svag insats. Många oprovocerade fel och inte minsta dåliga passningar tillsammans med nytt insläppt mål i powerplay gör att Örebro ger bort en match de faktiskt kunnat vinna om de haft skärpan och disciplinen som vi vet att kan spela med.

De nya kedjorna bidrar givetvis till att det blir fler misstag och att mer fel. Det tar lite tid att spela in sig med nya kedjekamrater, men detta kan inte enbart skyllas på det. Passningsspelet i den första perioden var under all kritik.

Powerplay … målet åsido, ser fortsatt inte bra ut. Örebro har fruktansvärt svårt att komma in i zon och ställa upp ett spel. Elias Ekström är den som kan göra det. Han har bra passar och bra tempo i sitt spel dessutom. Ge han mer tid i den spelformen. Han förtjänar det.

Örebro ska nu möta Frölunda borta och det lär knappast bli enklare. Låt oss hoppas på bättre precision och disciplin då för detta spel räcker inte för att ta laget ur svackan som de har just nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *