Defensiven svek mot Frölunda

Defensiven svek mot Frölunda

En lovande start av Örebro med bra press och en del chanser byttes sen mot att Frölunda vann puck högt och skapade chanser. Örebros försvarsspel var allt annat än rejält under den här tiden.

Det petades med klubbor och det hela kulminerade något när Johan Sundström helt enkelt åkte in framför mål och försökte trycka in pucken bara, men det blev bortdömt som tur var. Defensiven såg alltså inte ut som den borde.

Örebro tar ändå ledningen efter att Robin Kovacs först åkt runt och slängt iväg en puck som sedan Linus Öberg tacklade till sig och skickade pucken tillbaka till Kovacs som placerade in den från nära håll.

Frölunda kvitterade ganska omgående på en retur på ett backskott. Lite för enkelt tyvärr.

Nick Ebert lyckas sen dra av Joel Lundqvist hjälmen efter att den senare dykt in för att rappa på en puck framför Jonas Arntzen. Örebro och Arntzen håller tätt under de kommande två minuterna och även den sista minuten där Frölunda fortsätter ha tryck.

Ebert lyckas dock dra på sig ytterligare en utvisning innan perioden är slut. Han kör in klubban mellan fötterna på en motståndare och som ett resultat faller den spelaren. Inte mycket att säga om.

Örebro börjar alltså perioden i boxplay, men dödar av det enkelt och gör sedan 2-1 mindre än minuten senare när Öberg skickar in en backhand in mot mål som Kovacs styr in i nät.

Spelet var sedan väldigt växlande utan avbrott och flygande anfall åt alla håll och kanter. Joel Lundqvist lyckas sedan skjuta pucken både högt och snett, vilket ledde till en tekning som Frölunda kunde utnyttja till att få ordentlig press mot Örebro där Arntzen stod för den ena briljanta räddningen efter den andra innan ett fladdrigt backskott styrdes in av egen spelare.

Kort efteråt fick de också spela powerplay efter att Kristian Näkyvä skickade pucken över sargen. Två av de backar som ska vara ledande har alltså tagit tre utvisningar hittills i matchen.

Frölunda var laget som tryckte på och hade mest och bäst chanser sedan, men något mer mål kom inte. Örebro kom igång igen mot slutet av matchen, men hann inte skapa så mycket innan perioden tog slut.

Jag tyckte Örebro kom ut bra i tredje och skapade en del riktigt bra chanser. De tar också ledningen efter ett mycket fint förarbete av Christopher Mastomäki som får fram pucken till Joel Mustonen som vispar upp pucken.

Sen vänder Frölunda tillbaka trycket ordentligt och kvitterar igen, alldeles för enkelt, när de rakar in en ny retur på backskott.

Nick Ebert gör sedan hat-trick … i utvisningar och Örebro får spela boxplay igen. Jani Lajunen försöker sedan göra en brytning i mittzon och fäller Jens Olsson i hans uppåkning. Förlunda får spela fem mot tre i över en minut.

Tack och lov tar Joel Lundqvist en skitkorkad utvisning direkt när han tar på sig hjälmen utan att byta. Precis som Linus Öberg gjorde förra matchen. Ryan Lasch hakade dessutom Gustav Backström ordentligt och båda hade kunnat åka ut kan jag tycka, men så modiga domare har vi inte.

I spelet direkt efter kunde dock lika gärna Kristian Näkyvä åkt ut.

Sen gör Robin Kovacs mål igen och fullbordar sitt hat-trick!

Men tyvärr så håller man inte ledningen utan släpper in ett fjärde mål och även detta på en retur på ett backskott som denna gång går i sargen och sen slås in.

Frölunda tar sen också ledningen på en styrning på ett backskott. Idel backskott som lett till Frölundas mål med andra ord.

Örebro tar ut målvaken och man etablerar ett sjuhelvetes tryck i offensiv zon. Man passar runt, skjuter och letar en ledig spelare. Först missar Rodrigo Abols öppen kasse när pucken inte samarbetar, men sen flyttar man runt och hittar sen Linus Öberg som får in pucken med bara nio sekunder kvar!

Fem insläppta puckar är så klart underkänt, men Örebro förlorar helt kampen framför egen kasse idag. samtliga mål är från inre slottet. Antingen styrningar eller returer. Det är så dåligt som det bara kan bli egentligen.

Nick Ebert inledde sedan förlängningen med att försöka tråckla in en puck mellan benen på målvakten, men den rullade, på högkant, inte riktigt hela vägen över linjen.

Frölunda tog sedan hand om pucken någon minut innan Örebro fick ha den en kort stund innan Kristian Näkyvä drog på sig en ny utvisning när han jagat ikapp Ryan Lasch som kanske föll lite lätt, men när Näkyvä svingade mot pucken träffade han inte rätt.

Han fick dessutom 2 minuter för abuse of officials, vilket dömde Örebro till att spela resten av övertiden med en man mindre. Rätt onödigt, men jag är inte förvånad. Näkyvä har visat upp stor frustration i sitt spel, även innan Rissanen blev skadad, och han är uppenbarligen inte harmonisk.

Matchen gick till straffar för Örebro gör en riktigt bra match i boxplay, och tur var väl det eftersom man spelade rätt mycket i den spelformen.

Örebro lägger tre rätt tama straffar som verkligen återspeglade den stora brist på självförtroende som spelarna lider av.

Bra att få med sig en poäng så klart, men Örebro förlorar kampen framför egen kasse på ett nästan pinsamt sätt. Det måste man göra något åt.

Bygga självförtroende är svårare, men också något som behöver göras. Det här är kanske ett steg i rätt riktning ändå. Vi får väl se. Örebro måste få stopp på kräftgången snart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *