Enroth höll nollan på Hovet

Enroth höll nollan på Hovet

Vi kan börja med att konstatera att nivån var inte samma som i torsdags. Örebro klarade alltså inte av att ta med sig spelet och sätta sin prägel på matchen. Örebro har fortsatt lite svårt med att sätta sin egen prägel direkt i matchen.

Det var Djurgården som kom ut bäst och det dröjde väl till ungefär halva perioden innan Örebro hade arbetat sig in och skapat saker. Några mål blev det inte från något lag och egentligen minns jag inte att det hände speciellt mycket i första perioden. William Eklund stack ut kanske med sin fina teknik.

Örebros powerplay hade måhända bra intentioner, men tempot och precisionen var inte alls som det var i torsdags.

Andra perioden tog Örebro över mer och mer, och mot slutet av perioden var det Örebro som tryckte på ordentligt. Ett mål kom också, som alla missade under spelets gång. Rasmus Rissanens raket från blå gick inte bara i stolpen, det gick även i mål och ut igen lika snabbt. Lätt att missa.

Lite förvånande att kommentatorn hade så svårt att se eller acceptera det trots repriser.

Det blev en hel del stök framför mål. Inte minst efter att Miikka Salomäki slagit mot pucken som låg framför Mantas Armalis. Det blev lite utvisningar som följd för båda lag efter en del vevande och kramande.

I tredje var det Djurgården som kom ut bäst utan att för den delen verkligen skapa något under första tredjedelen. Några bra chanser kom efter det, men Enroth stoppade de med. Han var bra som vanligt.

Örebro hade sen ett par riktigt bra chanser att utöka till 2-0, men Armalis stoppade dem tills Linus Öberg tog vara på en snedstudsande puck med fyra och en halv minut kvar. Kliniskt satte han pucken i nät från inre slottet.

Kristian Näkyvä slog sedan spiken i kistan med en lobb från egen förlängd mållinje efter vunnen tekning, 3-0 till Örebro.

Jhonas Enroth gjorde en ny bra match. Defensiven var överlag fortsatt bra. En ganska säker seger överlag. Mycket att vara nöjd med även om jag gärna hade sett en lite mer dominant insats med tanke på hur det såg ut senast.

Det är självklart en styrka att fortsätta vinna även när allt inte ser helt lysande ut, för det kan det inte göra i alla matcher, men det finns lite av en frustrerad känsla där det inte känns som det riktigt vill sig eller lossnar för dem i matcher som den här.

Så länge försvars- och målvaktsspelet ser såhär bra ut finns det inte mycket att oroa sig över dock. Örebro ska vara top-6 mot slutet av säsongen.

Nu väntar en vecka med tre matcher med Brynäs borta, Leksand hemma och Rögle borta. Inga lätta matcher alls och vi får se om de kan fortsätta vinna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *