Enroth stoppade Skellefteå

Enroth stoppade Skellefteå

Örebro hakar på i toppen av tabellen genom att en defensivt stark insats mot Skellefteå. Skellefteå kom ut med bra tempo och hade mycket puck inledningsvis, men hade svårt att få till de där riktigt heta chanserna. Örebro stod emot forceringen, men det tog tid innan man själv lyckades lyfta upp det egna spelet.

Förstalinan med Borna Rendulic, Robert Leino och Mathias Bromé var väldigt framträdande i matchen för Örebro. När Rendulic drar sin gubbe uppe vid blå, fintar sig fram och sen serverar Leino i slottet kunde han iskallt lyfta in 1-0 i krysset med en backhand. Efter det kommer Örebro in bättre i matchen och kunde jämna ut spelet.

Örebro gick in i andra perioden med ett powerplay dessutom, men det fortsätter vara en spelform som inte fungerar för Örebro. Skellefteå tog sedan över igen och malde på. Denna gång skulle det också leda till ett mål när en retur studsat runt lite och landat rakt framför Petter Granberg som inte målat på över 300 matcher … nej just det, dagar.

Örebro replikerade omgående när man vände på spelet snabbt och Robin Kovacs slog in returen på Jonathan Anderssons backskott. Minuten senare pricksköt Stefan Warg in 3-1. Jag skriver det helt utan ironi och jag tycker dessutom att han förtjänade det målet. Jag fullständigt häpnar över förvandlingen som den mannen gått igenom. Han får Rissanens transformation förra säsongen att framstå som ingenting.

Det resultatet kunde man sedan spela av perioden med. Örebro fortsätter att försvara sig bra även om det sköts betydligt mer från båda lagen i andra perioden. Det är inte helt ovanligt att det blir så med längre till båsen och svårare att hitta bra byten.

Den tredje perioden började snarlikt som de andra där Skellefteå trycker på och försöker göra mål, men Örebro står emot. Det skulle krävas två raka powerplay för att Skellefteå skulle få in en puck bakom en storspelande Jhonas Enroth, och det var verkligen precis att de fick igenom en puck. Båda utvisningarna var klockrena och inget att diskutera.

Örebro lyckas vända tillbaka spelet en stund efter det, men Skellefteå vände tillbaka sen. Med dryga tre minuter kvar lyckas Mathias Bromé vinna ett race mot kortsargen och domaren vinkade av icingen. Efter det snurrade han, Leino och Rendulic runt i offensiv zon och dödade av runt en och en halv minut medan Skellefteå bara fick titta på.

Skellefteå tog målvakten mot slutet av matchen, men Örebro fortsatte att spela bra defensivt samtidigt som Skellefteå sköt nya märken i den reklamtäckta sargen i Behrn Arena. Det i kombination med en vass målvakt gjorde att Örebro kunde ta veckovila med tre nya poäng in på kontot.

Örebro har inlett säsongen bra, men har haft en del lågpunkter som man måste komma till rätta med. Fortsätter man på detta vis så kommer man att fortsatt vara bosatt i toppen av serien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *