Förlust mot Rögle i premiären

Förlust mot Rögle i premiären

När Örebro började med att ge Rögle två minuter powerplay omgående efter att Rissanen svingade högt trodde man först att det mest var fråga om otur, men egentligen känns det i efterhand aningen symboliskt för matchen.

Örebro och Rögle var i två olika faser. Rögle var matchredo och kändes redo. Örebro kändes som de fortfarande letade efter sina strukturer och improviserade fortfarande för mycket.

Oavsett redde redde laget ut det och matchen kunde komma igång ordentligt. Tyvärr blev det mål i baken ganska kort efteråt ändå när Marcus Hardegård inte alls var med på att Tyler Kelleher skulle runda honom på utsidan. Sedan kan jag tycka att Enroth säljer sig lite billigt med skott mellan benen.

Örebro var med i matchen spelmässigt, men Rögle var jämnare och stabilare i sitt spel. När Örebro väl kom in i zon och fick snurr då hände det saker och man skapade riktigt bra chanser, men fick inte in pucken.

Det fick däremot Rögle efter dryga sju minuter när Stefan Warg förlorade kampen framför mål mot Adam Edström. Han är ingen liten kille Edström, men det är just den där ytan Warg ska vara dominant kan jag tycka.

För övrigt gissar jag att Edström är en kille som kommer att säkert dubblera sin poängskörd från förra året.

Örebro gav inte upp utan fortsatte att försöka, men att komma in med pucken under kontroll var något man kämpade med hela matchen. Det blev mer och mer dumpande desto längre det led.

Örebro fick till en rättvis reducering när Näkyvä reducerade med ett fint skott från yttre slottet. Målvakten såg troligen inte ett smack, som det ska vara om man ska skjuta från blå.

Matchen dog av lite sista fem minuterna ungefär innan Örebro fick ihop det igen och kunde avsluta första perioden lovande, men andra perioden går att sammanfatta med att Rögle var en nivå bättre och 3-1 var riktigt, riktigt snyggt. Örebro hann inte alls med där.

Efter att ha blivit överkörda i andra perioden var det Örebros tur att föra spelet i tredje perioden. Lyckligtvis blev det bara ett mål bakåt och det var ingen omöjlig ledning att ta ikapp målmässigt. Spelmässigt däremot…

Nu kändes det lite, lite som att det kanske infann sig en mättnad hos Röglespelarna och att de främst ville säkra segern i tredje. De sköt totalt två skott på mål hela perioden. Örebro å andra sidan gjorde ett försök och när de väl fick ett powerplay med sig så gjorde de också mål … som blev bortdömt för hög klubba.

Jag har inte sett någon repris som gör det möjligt att bedöma om det var rätt eller fel så vi får väl helt enkelt anta att det var rätt och att det finns bättre vinklar för dem att tillgå.

Örebro gav inte upp, men de hade inte lätt att komma in i zon. Rögle försvarade sin blålinje bra oftast. När Örebro kom in och kunde börja snurra så kändes däremot in Rögle-försvaret lika stabilt. Örebro hittade ytor i bra lägen, men Christoffer Rifalk i målet gjorde en bra match. Samtidigt som det nog saknades lite skärpa från Örebro.

Nick Ebert hade flera riktigt bra lägen nära mål under matchen.

Det kom en reducering efter halva perioden var spelad när Kristian Näkyvä satte sitt andra för kvällen med en isare som Rifalk igen inte såg skymten av. Inte alls omöjlig att stoppa, om han hade sett den.

Örebro tryckte på och tog ut målvakten på slutet, men det kom inga fler mål. Sett över hela matchen vann Rögle rättvist. De var jämnast och kändes matchredo. Örebro var mer upp och ner där offensiven kändes giftig, men försvaret var bitvis inte alls så bra som hade kunnat hoppats på efter sex raka segrar under försäsongen.

Rögle är utan tvekan det svåraste motståndet man stött på hittills. Inget annat lag har sett lika skärpta och gedigna ut som Ängelholmarna.

Örebrospelarna började blev alltmer irriterade på domarna desto längre matchen led. Det är inte alls ett bra tecken när de slutar spela och ropar efter domaren när de inte får en avblåsning med sig. Rögle fortsatte nämligen att spela tills domaren blåste.

Man tycka vad man vill om domarinsatsen, men gnäll, kritik och inte minst att sluta spela får verkligen inte hända mitt under matchen. Det kommer att komma matcher senare när domsluten går åt andra hållet.

Örebro sätta rätt fokus och vara mer beredda på de snabba omställningar och attacker som kan komma i SHL. Att försvara sig när motståndarna får snurr klarade de hyfsat bra ändå, men vid två tillfällen blir de totalt överspelade.

Nu väntar ett gäng bortamatcher mot kvalificerat motstånd i form av Växjö, Luleå och Frölunda. Det är ingen enkel start man fått, men nog ska man kunna vinna ett par av dessa ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *