Första segern i semifinalen hemkrigad

Första segern i semifinalen hemkrigad

Om Växjö var bäst i inledningen igår var det Örebros tur att vara bäst denna match, men dryga fem minuter in i matchen gick allting ner sig och det var inte mycket ordnat spel.

Även om Milton Oscarson var uppsatt som fjärdecenter valde Örebro att rulla på tre centrar.

Båda lagen fick verkligen kämpa för att hitta några ytor att jobba med i mittzon och det var verkligen inte mycket skönspel, men hyfsat bra defensivt spel och några få kamper. Passarna satt inte, skotten var hål i luften och precisionen saknades i största allmänhet.

Med runt tre minuter kvar sätter sedan Ilari Melart en tackling i huvudet på Rodrigo Abols och får lämna matchen, men Abols kunde fortsätta spela som tur var.

Powerplayspelet var knappast lysande dock och något mål kom inte innan periodvilan. Istället drog Robin Kovac på sig en utvisning när han sätter handsken i ansiktet på en Växjöspelare och därmed var spelet med en man mer över.

Det märktes att matchen från dagen innan satt lite i huvudet på spelarna. Fokuset och precisionen fanns helt enkelt inte där.

Det blev alltså spel fyra mot fyra i inledningen av den andra perioden och där hade Örebro kommandot. Minuterna senare hade Växjö hittat en högre växel och skapade en del bra farligheter, men Jhonas Enroth var tät. Han hade annars inte haft jättemycket att göra i matchen fram tills dess.

Det lugnade dock ner sig efter en stund och vi var tillbaka till det ”mindre bra” spelet, som också gynnade Örebro något. Med runt halva perioden spelad kändes det mer och mer som att det var soppatorsk hos många spelare. Växjö hade ganska lätt att ta hand om Örebros försök till inspel, men desamma kan man nog säga om Örebro.

Det blev en liten tempoökning i tredje. Kortare byten och lite vila i pausen gjorde dem gott. Det skulle också komma ett mål! Tro det eller ej! Örebro kommer upp i ett anfall och Linus Öberg parkerar framför mål och slår påpassligt in en retur på ett skott från Rodrigo Abols.

Växjö försökte höja tempot igen efter det, men det blev väl lite krampaktigt med det. Tröttheten var fortfarande påtaglig även om de försökte mer nu.

Och när Växjö klev på mer fick man också se mer av det spel man blivit så förälskad i från Örebro. Snabba, smarta uppspel där de lyckas spela sig loss från motståndarnas höga press och komma till avslut med raketfart.

Med runt tre minuter kvar tar Växjö ut målvakten för att göra en sista push för att kvittera, men Örebro offrar sig och gör verkligen allt för att förhindra att Växjö ska få in en puck.

Något mål kommer inte och Örebro tar en historisk seger mot Växjö. Första semifinalsegern någonsin.

Nu väntar två matcher hemma i Behrn Arena. Växjö kom undan med nöd och näppe i första matchen, men den andra klarade de inte av att ens göra mål på Örebro. Känslan är lite att Örebro har allt att vinna och Växjö allt att förlora.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *