Tung förlust i femte perioden

Tung förlust i femte perioden

Det var ett Örebro som inte alls hängde med under de första minuterna. Man jagade pucken om vartannat och det slutade tyvärr med att Växjö kunde göra 1-0 tidigt.

Örebro ryckte upp sig omgående och tog över taktpinnen efter det. Det resulterade till slut i ett powerplay. Kort in i det fick Viktor Fasth lämna efter att han skadat sig när han räddade ett direktskott från Joonas Rask.

En kall Erik Källgren fick veta att han lever direkt när Örebro satte bra tryck mot kassen och det slutade med att Nick Ebert pricksköt in 1-1 bakom en skymd Källgren. Folin assisterade snällt med skymningen.

Efter det var det Växjös tur att hålla i taktpinnen. De tryckte på bra och det var tydligt att de ville få till låga returer och kaos framför kassen, men Örebro stod emot. Lagen turades om att hålla i pucken och skapa chanser sedan.

Örebro spelade hårt och satte flera riktigt tunga tacklingar på Växjö-spelare och det kändes som att de lyckades störa Växjö.

Sista minuterna av matchen sjönk kvalitén på hockeyn betänkligt. Det var felpass, felstuds och mycket misstag. Lite till fördel för Örebro som verkade hantera grisande bättre.

Växjö valde sedan att göra en droppass i offensiv zon när ingen annan Växjöspelare var över huvud taget i närheten. Örebro satte full fart mot mål som vanligt och Robin Kovacs, vem annars när man möter Växjö, slår in ledningsmålet.

Växjö inledde andra perioden bra med kontrollerat spel och mycket trafik mot mål, men Örebro stod upp och det nästan haglade bra tacklingar ett tag. Inte minst från Rasmus Rissanen som var verkligen gått in i någon form av finsk ur-sisu.

Örebro lyckades vända tillbaka och jämna ut spelet. Det blev flertalet powerplay i den andra perioden åt båda håll, men det skulle ta till mot slutet av perioden när Växjö fick spela powerplay igen innan något mål kom. Växjö hade klarat sig undan från ett par utvisningar innan, men när Jonte tog tag i klubban åkte pipan upp.

Att det var lika inför tredje var inte orättvist sett ur spelet, men Örebro hade nog kunnat haft ledningen om de hade varit lite kallare, vilket kanske inte är helt enkelt heller i ett slutspel där Örebro själva varit högst delaktiga i att driva upp stämningen på isen.

Tredje perioden var lite försiktigare och inte minst Växjö verkade tagit ett litet kliv tillbaka för att säkra upp först, men sedan klev de fram ordentligt och Örebro och inte minst Jhonas Enroth fick verkligen visa hur bra han är.

Halvvägs in i perioden så lyckades Örebro få till lite mer eget spel, men Växjö var fortsatt i förarsätet. Några minuter senare hade Örebro flyttat upp spelet och fick till en del avslut, men Källgren såg till att plocka ner allt de kastade mot honom.

Men minuterna senare var det Växjös tur att snurra hos Örebro. Växjö var bättre i närkamperna i tredje och Jhonas Enroth fick kliva fram mer än en gång.

Med dryga minuten kvar åkte Ebert ut för en slashing. Örebro redde ut det till periodvilan, men det var hemmalaget som gick in i tredje perioden med bäst känsla. De var bäst under sista perioden helt enkelt.

Efter att Örebro klarat av resten av utvisningen, relativt enkelt, öppnade isen upp sig och det blev en massa fram och tillbaka från lagen. Växjö var det lag som fick till längst anfall överlag, men inget överdrivet tryck.

Båda lagen hade enskilda farligheter, men ingen målvakt gav vika. Mot slutet av perioden skapade Örebro en rad med farligheter, men inget mål.

Femte perioden var ett faktum…

Örebro rivstartade den och öste över Växjö. Robert Leino blev olyckligt skadad när han blev tacklad av Martin Lundberg, och såg ut att ha riktigt ont. Inte optimalt att tappa en av spelarna som spelar absolut mest och att behöva gå ner på tre centrar.

Örebro fortsatte vara bättre och skapade en del riktigt vassa farligheter inte minst genom Linus Öberg.

Tyvärr skulle Örebro dra på sig en utvisning i offensiv zon när Rodrigo Abols olyckligt trippade en Växjö-spelare. I efterspelet efter den utvisningen skulle Växjö sedan avgöra. Det hade kunnat sluta hur som helst, men Växjö drog längsta strået den här gången.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *