Målsnålt i den tredje matchen

Målsnålt i den tredje matchen

Örebro var tillbaka i Behrn Arena igen och det var dags för den tredje semifinalsmatchen. Ilari Melart som tacklade Rodrigo Abols i huvudet saknades nu och Örebro fick klara sig utan Robert Leino som brutit handen.

Sammantaget får man väl säga att det kändes som Örebro var mestadels spelförande i första perioden, men Växjö lyckades göra ett mål. Annars … ja det det var väl det som hände i första perioden. Linus Öberg sköt i stolpen kort innan målet också.

Örebros presspel störde Växjöbackarna helt klart och av de två lagen hade Örebro klart bäst ingångar, men småslarvigt överlag från båda lagen.

Växjö inledde som vanligt med fjärdelinan i andra. De ska bara ta pucken ner i zon och sen bita sig fast där. Det gick inte denna gång. Drygt tre minuter in sätter Linus Öberg en offensiv tackling på Tim Erixon. Erixon kommer in lågt och får en axel i huvudet. Domarna konfererar länge innan de kommer fram till 2 minuter charging. I min mening borde allt ansvar ligga på Erixon som gör det mesta fel i denna situation med Öberg bara spelar hockey och försöker skydda pucken.

Spelet är ganska jämnt annars, men Växjö har lite farligare chanser än Örebro. Det blev en del powerplayspel för båda lagen, men inga fler mål. När perioden tar slut blir det lite gruff. Pontus Holmberg är på Jhonas Enroth efter avblåsning och blir utvisad för Unsportsmanlike conduct medan Marcus Sylvegård och Robin Kovacs får varsin 2 minuter roughing för att de kramades för hårt vid sargen.

Örebro hade fortsatt spela på tre centrar denna match också.

Örebro började allts perioden med lite powerplay, men det blev inget med det. Tyvärr får man väl säga att Örebro verkade inte fortsätta trycka på utan Växjö hade väldigt mycket puck efter det och skapade också de största farligheterna. Örebro skapade egentligen inte mycket alls första halvan av perioden.

Det ändrade dock på sig och det blev mer Örebro efter det och man skapade också en del riktiga farligheter när vågade trycka sig in på mål, men också sköt på distans genom köttmuren där framme.

Med fyra minuter kvar fick man också chansen att spela powerplay, men åter igen blir det inget mål. Örebro fortsätter trycka på för att göra mål och har bra chanser, men det blir inget mål och Växjö tar hem segern med 1-0.

Nu väntar lite mer vila innan de drabbar samma igen på tisdag kl 20.00.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *