Islossning mot Frölunda

Islossning mot Frölunda

Han heter Arntzen, Jonas Arntzen. Han är aldrig skakad, men han gör en rörd.

Man kan väl lugnt säga att detta var en helgjuten insats av Örebro Hockey. Frölunda kom ut ordentligt från första pucksläpp och ville ta kommandot, men allt de fick till var några fjösare från blå och det räcker verkligen inte långt.

Efter det tog Örebro kommandot inte minst genom ett hårt, men sjysst spel. Det sjöng i planket helt enkelt och desto längre matchen led desto mindre ville motståndarna sticka upp längs med sargen när de såg en röd spelare komma mot dem.

Örebro tar ledningen när Emil Larsson gör det Emil Larsson gör, det vill säga mål. Han glider in framför mål och blir där fint serverad av Joel Mustonen.

Örebro ökar på när firma Rodrigo Abols, Oliver Eklind och Elias Ekström gör sitt första mål. Inte det hårdaste skott som Eklind skjutit, men det gick in ändå. Ett härligt kämpande i förarbetet var det till båda målen.

Örebro var också ruggigt nära att göra 3-0, men stolpen räddade Frölunda. Det hade varit bra fint om det hade gått in.

I andra perioden var det fortsatt ungefär samma typ av hockey med lite slutspelskänsla. Det var lite grinigt och gruffigt och Örebro var laget som gjorde det bäst.

Jag blev lite orolig när Örebro skulle få chansen att spela powerplay och trodde nästan lite att det skulle vara vägen in i matchen för Frölunda.

Då spelar Örebro fullständigt ut Frölunda på ett sätt jag … VARFÖR HAR NI INTE ALLTID GJORT SÅDÄR?!

Två superheta målchanser kom direkt innan Robert Leino smekte över pucken till Robin Kovacs som smällde in 3-0.

Frölunda fick en reducering senare i perioden när ett skott smet in under armen på Arntzen. Lite surt. Hade varit kul med en nolla för honom. Det var han värd.

I sista så fortsatte firman att leverera när först Eklind spurtade ner efter ett nerlägg av Abols och gav Ekström öppen kasse. Senare så vann Eklind puck nere i hörnet, Abols snodde åt sig pucken och gav den till Ekström i slottet som skickade upp den i krysset.

De fick det att se så jäkla enkelt ut.

Örebro dödade effektivt av alla powerplay som Frölunda fick. Det kändes aldrig speciellt oroligt. Ryan Lasch fick inte mycket gjort alls i matchen och plockar man bort honom och Michael Spacek så plockar man tydligen bort rätt mycket av Frölunda.

Jag har väntat på den här islossningen bra länge. Fem mål är kanske inte jättemycket i hockey i egentligen, men för Örebro är det verkligen det. Jag trodde inte att det skulle komma mot Frölunda heller.

Om Örebro spelar såhär mot Djurgården på lördag då kan det rinna iväg ännu mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *