Kämpaseger i Knätofsarnas rike – andra kapitlet

Kämpaseger i Knätofsarnas rike – andra kapitlet

Andra matchen på två dagar och andra segern. Knäckebröden var så klart missnöjda med att ha gjort en riktigt smulig insats dagen innan och det märktes att de ville göra bättre ifrån sig. De gästande kexen tänkte dock inte göra sämre ifrån sig utan de var beredda på en anstormning.

Den första perioden var de vitklädda spelförande och vann skotten övertygande utan att egentligen skapa några riktiga farligheter, om inte Örebro-kexen bjöd på något förstås.

Försvarsgeneral Rasmus Rissanen och finska superkexet Kristian Näkyvä matchades flitigt mot de slovakiska kryddorna i Leksand och de gjorde ett fantastiskt jobb med att neutralisera dem. Man fick ingen smak alls av dem. Kanske lite mer än matchen igår, men fortfarande inte mer än något som bara gav en liten, liten ledtråd om vad de eventuellt kanske kan prestera om man inte är på tårna.

Samtidigt såg de svartklädda kryddorna till att leverera smakupplevelser utöver det vanliga åter igen. Först såg Rodrigo Abols till att bomba in 1-0 i powerplay efter att den alltför ofta förbisedde Robin Salo skapat chansen. Salo är lite som vanilj. Det är en smak som många inte fattar att uppskatta tillräckligt mycket utan det finns bara där och levererar i alla lägen.

Knäckebröden kvitterar genom att prickskjuta in pucken med minsta möjliga marginal. Ett skott som man nog bara sätter en gång, men det är avslut av den klassen som krävs för att kunna få hål på Örebro just nu. Leksand låg på för att försöka ta ledningen, men Örebro stod emot med ett snudd på exemplariskt försvarsspel.

Samtliga kex låg rätt hela tiden och man började undra om det svajiga spelet som kunde infinna sig under grundserien bara var ett sätt att vagga in motståndarna i falsk säkerhet.

Med bara halvminuten kvar av andra perioden såg kryddstarke Robin Kovacs, en krydda framförallt motståndarna inte tål, till att trampa på och runda back, målbur och målvakt, och servera Borna Rendulic öppet mål.

Den sista perioden var det sedan bara en fråga om att försvara den ledning man skaffat sig, och det gjorde man uppoffrande och egentligen utan några större bekymmer.

Örebro kan åka hem från Leksand med två segrar av väldigt olika karaktär. Där den första var en överväldigande mustig upplevelse var den andra en mer kontrollerad och sträv historia. I båda fallen får man ändå säga att de lyckas kväva knäckebröden effektivt och det är med stort självförtroende man kan åka hem till Närke.

När kexen haft otur med pucken har Jhonas Enroth levererat på hög nivå och fortsätter det på detta vis borde rimligen Örebro kunna spela av de två hemmamatcherna i liknande stil och skicka knäckebröden på semester med inte mer än smulor i fickorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *