Knäckebröden på besök i Skomakarnas rike – tredje kapitlet (och förlusten)

Knäckebröden på besök i Skomakarnas rike – tredje kapitlet (och förlusten)

Leksand kommer ner till Örebro med blodad tand och trampar verkligen gasen i botten från första nedsläpp. De lade press så högt som man bara kan föreställa sig för att verkligen se till att Örebro inte lyckas göra sina snabba spelvändningar och det lyckades de med väldigt bra.

Örebro valde att lyfta ut och spela säkert och även om det kändes som att de hade mycket puck vann Örebro skotten övertygande när de lyckas mata skott under kortare perioder när de får bra tryck i offensiv zon.

Perioden gick mot sitt slut och då kom Örebro upp i zon genom Linus Öberg som lägger över pucken till pansarkexet Emil Larsson som i sin tur lugnt och tryggt kryssar genom Leksandsförsvaret som säljer sig för alla finter han har och pucken landar i öppen kasse bakom en bortfintad Janne Juvonen.

Matchen kändes öppen, men i den andra perioden satte Örebro inte bara en utan flera spikar i knäckebrödskistan. Med en fortsatt supersäker defensiv vänder kexen upp flera gånger och straffar de frustrerade knäckebröden fruktansvärt hårt. Det är med klinisk effektivitet som Örebro sänker gästerna.

Det rinner iväg till hela 7-1 till slut och hade nog kunnat bli ännu mer. Knäckebröden gör faktiskt ett mål i spel fem mot fem. Sitt första i matchserien! Ganska snyggt också faktiskt genom fjärdekedjan. För förstakedjan med Hrivik och company såg man fortsatt inte mycket av, om man inte letade efter spelare som blev tacklade mycket förstås.

Med Glenn Gustafsson och Daniel Muzito-Bagenda på läktaren har det känts som en tunn trupp för Örebro, men när ungdomarna Filip Barklund, Elias Ekström och Oliver Eklind spelar så bra som de gör är det svårt att sakna dem. De ger allt och de bidrar verkligen till spelet över hela isen.

Ludvig Rensfeldts tackling på Mirco Müller är väldigt olycklig. Han tacklar inte hårt, men han gör det när Müller är i en sårbar position och även om det inte finns något illasinnat uppsåt med den är resultat väldigt tråkigt. Det är en kampsituation som slutar illa helt enkelt och det kan verkligen inte bli tal om någon avstängning.

Priset för största ärkefjant går till Patrik Norén som åker in och jagar Rensfeldt runt på isen mot slutet av matchen. Helt onödigt och det slutar bara med att han själv får 5+20, vilket är korrekt, och Rensfeldt bara 2 minuter, också korrekt.

Jhonas Enroth lämnade matchen lite oroande med några minuter kvar efter att han får en spelare in i sig. Gustav Backström tog ett dåligt beslut där som styr motståndaren in i honom istället för att släppa honom.

Kexen har matchboll imorgon, även den matchen spelas i Behrn Arena.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *