Linköping manövrerade ut Örebro

Linköping manövrerade ut Örebro

Den första perioden är egentligen det enda som hade något av värde för Örebros del. Det var jämnt, Örebro skapade en del chanser och det kändes som att om de kunde fortsätta mala på så skulle de nog kunna bärga hem detta.

Sedan fick Linköping ett skitmål som jag känns väldigt svårt att avgöra om pucken verkligen är inne eller inte. Den är nog det, men bilderna känns verkligen inte 100%. Inte mycket att göra något åt, men lite frustrerande att man ska behöva höra tränare åter igen stå och säga att de inte vet vad domarna har för kameravinklar på sina repriser. Det borde vara självklart att alla vet om vad för bilder domarna har tillgång till.

Det spelade dock ingen roll för Örebro blev utspelade i andra perioden och gick in i tredje perioden med 3-0 i baken. En helt och hållet rättvis ledning för hemmalaget. Linköping var klart bättre än Örebro, och det svider att skriva, men så var det.

Den tredje perioden fortsatte sedan på samma sätt när hemmalaget gör 4-0 mer eller mindre direkt.

Örebro skapade extremt få målchanser under de sista två perioderna och förlorade kamperna framför mål när det väl blev en målchans.

Det som störde mig mest av all i matchen är hur Örebrospelare försöker sig på små nätta, dragningar, tunnlar eller andra finesser och misslyckas om och om igen. Det är för puttinuttigt, men framförallt för dåligt. Jag har inget emot att man försöker sig på en fräckis här eller där, men idag skedde det alltför ofta och det var pucktapp nästan varenda gång.

Det sämsta var dock passningsspelet där Linköping lyckades ligga i puckbanan och ”tvingade” Örebro till att göra dåliga uppspel. De långa passarna gick inte hem och hamnade hos en blåklädd istället mest hela tiden.

Nu väntar Skellefteå på torsdag. Det är ett motstånd på en helt annan nivå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *