Målkalas och fortsatt bra defensiv

Målkalas och fortsatt bra defensiv

Det var en helt OK första period av Örebro där Linus Öberg var spelaren som stod ut med sina två jättelägen innan han till slut gjorde 1-0. Djurgården kvitterade sedan i powerplay genom Mikael Nord …ehrm, Tim Söderlund.

Skämt åsido, Robin Kovacs snackar till sig en utvisning. Oavsett hur dålig bedömningen var vid tillfället innan hade målet i baken aldrig kommit om han inte pratat till sig en utvisning.

Det är egentligen samma sak som hände senast med Hardegårds dåliga pass. En del spelare ligger på gränsen och ibland går de över den.

Som tur var kunde först Rodrigo Abols skicka in pucken i krysset och sedan Nick Ebert dra in en puck till med bara sekunden kvar från ingen vinkel alls. Örebro var i förarsätet och det fanns egentligen större oro bakåt.

I andra perioden sätter Linus Öberg 4-1 omgående efter ett katastrofuppspel av Djurgården. Djurgården hade en del puck sen och snurrade runt lite  i Örebros zon utan att kanske uträtta så mycket.

Den eventuella energi och glädje de fick ut av det såg Miikka Salomäki till att döda när han fick chans att kontra mot en klubblös back och stänka in 5-1 i krysset.

Örebro hade kommandot igen efter det, men det tog några minuter ändå innan Christopher Mastomäki gjorde 6-1 på en retur från Nick Ebert.

”Det här kommer inte att stanna vid 6-1” – Johan Tornberg i andra perioden.

Matchen såg verkligen ut att sluta 6-1, men efter halva tredje perioden kom så 7-1 till slut och Tornberg kunde andas ut. Emil Larsson gör ett typiskt Emil Larsson-mål när han lyfter in en retur från nära håll.

Värt att nämna är att Djurgården hade en farlighet med runt fem minuter kvar. En till kom med tre minuter kvar. Annars var det främst det horribla försvarsspelet som stack ut.

Det var fortsatt närmare 8-1 sett över hela matchen. Linus Öberg var nära att trycka in ett tredje mål i sista perioden efter att han brutit in framför mål.

Stundtals under matchen såg det ut som att Djurgården spelade med en man utvisad, men det var fem mot fem. Djurgården stod still i försvarszon. Det var pinsamt faktiskt.

Djurgårdens chanser går väl alla att främst koppla till William Eklund, Jonathan Lekkerimäki och Dick Axelsson under första halvan av matchen.i Tredje var det främst Rhett Rakhshani som hade farligheter.

Nu gäller det att detta inte stiger Örebroarna åt huvudet. Oskarshamn är en motståndare på en helt annan nivå, även om det idag kanske inte var deras bästa insats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *