Viktiga mål i segern mot Rögle

Viktiga mål i segern mot Rögle

Det är alltid viktigt att göra mål, men vissa mål är viktigare än andra. Att Rodrigo Abols, Linus Öberg och Miikka Salomäki alla hittade nätet känns som precis rätt namn för målprotokollet. Samtliga har underpresterat, vissa mer än andra. Att Robin Kovacs målar mot Rögle är lite mer givet.

Örebro vinner fullt rättvist med 4-1 mot ett skadedrabatt Rögle. Man vinner skotten övertygande. Två bra målvakter såg till att siffrorna bara var 1-1 efter två perioder, men sedan i tredje kunde inte Rögle stå emot längre.

Den första perioden var inte vacker med mycket kladdande, men det blev bättre och man såg glimtar av vad båda lagen kan prestera när det klaffar. Frilägen brändes, räddades av målvakter om ni så vill, och frustrationen på läktarna var påtaglig.

Att Örebro dessutom gör mål i powerplay är mycket välkommet.

Nick Halloran gjorde avtryck ganska omgående. En riktig speedkula som tog för sig. Han både spelade fram till bra läge och letade egna lägen nära mål. Han känns som den positiva injektion som Örebro behövde, inte bara en breddspelare.

Man måste så klart även nämna juniorerna Elias Pettersson och Simon Forsmark. Dessa två herrar är rankade att gå runtomkring andrarundan i sommarens NHL-draft. Forsmark har imponerat på mig länge, men Pettersson har stor potential även han.

Jag vet att många blev … mindre glada när Marcus Hardegård slog en mindre bra hemåtpass och ställde Emil Larsson på hälarna, vilket gjorde att han hamnade på efterkälken och inte kunde göra så mycket åt friläget som blev, och målet förstås.

Problemet är att Hardegård är en kreativ, spelande back som spelar något av ett high risk-high-reward spel. Man vill så klart sänka riskerna i den mån det går, men det kommer också att sänka utdelningen. Det gäller att hitta den där lagom höga nivån som inte helt dödar hans själ, men också gör att laget inte straffas alltför mycket när det blir fel.

Sådana spelare måste få chansa, de måste få spela ut i ganska hög grad. Om vi inte ska utnyttja hans starka sidor då måste man gå vidare. Jag tycker att Hardegård har tagit ordentlig kliv framåt under säsongen, men han är givetvis inte felfri eller färdig heller.

Han håller på att växa in i SHL och jag ser fram emot när han polerat borta de värsta misstagen, blivit lite bättre tajmad i tacklingarna, men fortfarande vågar vara den spelande back han är. Jag tror den tiden kommer att komma om klubben utvecklar honom rätt, och det gör man inte genom att strypa chansningarna helt.

Tre poäng säkrade. Nu väntar två matcher till i helgen och skulle laget fortsätta vinna då är de plötsligt tillbaka och slåss om en direktplats till slutspelet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *