Tredje raka trepoängaren efter tre mål av Öberg

Tredje raka trepoängaren efter tre mål av Öberg

För tre år sedan hade jag nog varit själaglad för denna seger. Örebro spelade allt annat än bra, men ändå åkte man hem med tre poäng. Efter att ha kontrollerat matchen mot Skellefteå så bra som man gjorde känns denna insats lite som ett bottennapp … som ändå gav tre poäng som man är glad för.

Jag kan inte påstå att något av lagen bjuder på någon storstilad hockey. Jag tycker rent av att Patrik Zackrisson summerade det hela rätt bra i intervjun efteråt när han såg ut att vilja vara var som helst men inte där framför kameran: två rätt slätstrukna lag.

Leksands ledningsmål kom efter slarv i egen zon. Örebro kontrade in 1-1 nästan onödigt snyggt genom samspel mellan Mathias Bromé och Borna Rendulic. Leksand tar ledningen igen efter att Örebro tagit två utvisningar i samma sekvens, varav en var en dubbelutvisning dessutom. Något som inte alls framgick först, men sekretariatet lyckades till slut rätta protokollet medan publiken satt i blindo och bara väntade på att en femte utespelare skulle få komma ut eftersom ingen utvisningsklocka fanns.

Örebro härdar igenom det sista av utvisningen i inledningen av andra perioden och kvitterar sen genom att Linus Öberg grottar in en puck som Janne Juvonen inte lyckas hålla, och mot slutet av perioden tar man sedan ledningen genom att Rodrigo Abols från ingenstans skjuter 3-2 snyggt framspelad av Rendulic. Leksand hade haft de mesta av spelet i andra perioden kändes det som, men Örebro gjorde målen.

Det kändes ganska skönt att gå in i tredje perioden med ledning utan att riktigt förstå vad man gjort för att förtjäna den. Perioden vara bara några minuter gammal när fjärdekedjan jobbar sig fast i anfallszon och Linus Öberg ser till att prickskjuta in 4-2 från nära håll. Hans andra mål för kvällen, men han var inte klar med det.

Leksand skapade en del oreda i Örebros zon mellan varven med en hel del chansningar in framför mål. Ganska ofta från rätt dåliga vinklar. Inför matchen hade man läst mycket om hur farlig Leksands förstakedja var och det som kanske stod ut mest i matchen var kanske hur farliga de var i relation till de andra kedjorna. De besitter verkligen en riktigt skicklig förstalina och sedan är det ganska mycket hårt jobb bara efter den. Ibland leder sånt också till mål, men det är kanske inget man borde luta sig så väldans hårt mot för att vinna matcher.

Det kommer en reducering i powerplay, men närmare än så kom de aldrig. Linus Öberg fullbordar istället kvällen med att sätta sitt tredje mål i öppen kasse. Det blir spännande att se om han kanske bli tingad i draften här snart, trots att han är överårig.

Nu väntar en hemmamatch mot Linköping på lördag 18.00. Åter igen utan någon större publik. Tyvärr krockar det med damernas match mot SHK Hockey Club som börjar 17.00. J20 möter Färjestad borta och den matchen börjar 12.15.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *