Tredje träningsmatchen avklarad

Tredje träningsmatchen avklarad

En ganska jämn och tät första period slutade med 1-0 på tavlan till Örebro. Målet kom i powerplay genom att Borna Rendulic introducerade sig och sitt skott för SHL. Ett rappt och hårt skott satt direkt i nätmaskorna bakom Axel Brage som annars hade ganska mycket att göra under hela matchen.

Leksand hängde med hyfsat fram til en bit in i andra perioden när Örebro tog över mer och mer och till slut bara parkerade i Leksands zon. I första perioden kom man inte riktigt inpå motståndarna som man vill, men i andra perioden fick man pressen att fungera bättre och det gav resultat i ett större spelövertag.

Andra period gav ändå bara ett mål, även det i powerplay, när Oliver Eklind slog in ännu en puck på en retur från Robin Kovacs. Han innehar fortsatt ledningen i poängligan i och med det.

Ett lite onödigt reduceringsmål kom i tredje perioden. Det hade varit kul att se Jonas Arntzen hålla nollan. Han hade inte jättemycket att göra under delar av matchen, men blev ändå testad ibland. Ingen jätteenkel match med andra ord, men han kändes lugn och trygg.

Simon Forsmark fick en del speltid och gjorde en bra match. Nästan SHL-tempo var inte alls något som verkade bekomma honom utan han såg ganska bekväm ut på isen. Där har Örebro något riktigt spännande framöver.

Örebro borde nog gjort ett mål eller två i spelet fem mot fem också kan man tycka, men när powerplay, som var totalt genomruttet förra säsongen, levererar två mål, och två bortdömda mål, då är det svårt att vara missnöjd.

Jag tycker tränarna plockat ihop en spännande PP2-uppställning med en snittålder strax över Systembolagsberättigad med Lindholm, Öberg, Kovacs, Pilö och Eklind. De flyttade runt pucken snabbt och säkert med Pilö som point man. Jag hoppas vi får se mer av den längre fram. Den känns väldigt rolig och spännande.

Med Ebert och Näkyvä i laget misstänker jag att de kanske inte kommer få så många chanser, men vi får väl se. De var den bättre PP-uppställningen idag även om det blev 1-1 i utdelning mellan dem.

Nu väntar match mot HV71 på torsdag. Även den i Behrn Arena och på Cmore. De borde ses som det tuffaste motståndet hittills. HV71 har värvat ihop ett riktigt bra lag inför säsongen.

2 svar på ”Tredje träningsmatchen avklarad

    1. Den går bara att se där. Man kan följa den via liverapport på na.se. Svenskafans har ibland också en liverapport.
      Radiosporten verkar tyvärr inte sända.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *