Örebro tar in Nick Halloran

Örebro tar in Nick Halloran

Att Örebro letat spelare har vi alla vetat om, de har ju till och med sagt det rakt ut, så ingen borde bli förvånad när de nu presenterad Nick Halloran. Ett namn som dessutom kommit upp tidigare.

Halloran verkar vara en ödmjuk kille som tog klivet från universitetshockey till AHL, men sökte sig sedan till Europa och finska SaiPa.

Halloran valde att skriva på med Ontario Reign i AHL, vilket är LA Kings farmarlag. Framförallt hans skridskoåkning och fart stod ut och han fick fina lovord med sig från sin tid i Colorado. Hans skott är inte fy skam heller. Ett exempel på vad som verkar vara ett lite typiskt mål finns att se på Twitter.

Reign hade dock ett rätt späckat lag med väldigt många lovande spelare och Halloran lyckades inte stå ut tillräckligt för förnyat förtroende. Resan gick till Finland och sedan till Örebro.

SaiPa har den här säsongen var ett riktigt bottengäng och det hör inte till ovanligheterna att man i Finland säljer av sina bästa spelare mot slutet av säsongen när drömmen om slutspelet är borta.

Han är fortfarande ganska ung och verkar väldigt jordad. Han har en examen inom ekonomi och när de frågade honom vad han skulle göra när han fick sin första lön från AHL så svarade han att han skulle öppna ett sparkonto.

En intervju med Halloran som gjordes av Reign Insider finns att se här nedan:

Citat från Örebro Hockey:

– Jättekul att kunna välkomna Nick. Vi får in en högerfattad forward som kommer hjälpa oss i det offensiva spelet. Det som sticker ut i Nicks spel är hans snabbhet och förmåga att läsa spelet. Vi tycker att Nick är en intressant spelare även för framtiden och det ska bli spännande att följa honom i vår miljö, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

 

– Jag är väldigt exalterad att få komma till Örebro. Jag är hört mycket bra om klubben och ser verkligen framemot att ansluta till laget. Som spelare är jag en fartfylld spelare och jag hoppas kunna bidra till laget med min fart samt offensiva kvaliteter, säger Nick Halloran.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *