Nåja, vad är väl en match i bunkern … om inte alldeles underbar

Nåja, vad är väl en match i bunkern … om inte alldeles underbar

Jag hade sett fram emot denna tillställning i flera år. Gudarna ska veta att jag tjatat på klubben och dessa anställda om att detta måste bli av, och som det blev av. Örebro Hockey bjöd på en hyllningsceremoni av absolut toppklass där allt fokus lades på Henrik Löwdahl, Örebros mesta och bästa spelare, genom alla tider. Han återförenades med sina gamla kedjekamrater ute på isen där familj och vänner också fanns.

Klipp rullade på storskärmarna, han talade, ack så elegant, och publiken bjöds in att runda av det hela. Tröjan höjdes i taket och allt var verkligen perfekt.

Örebro Hockey bjöd sedan på en effektiv och ganska stabil insats som resulterade i tre nya poäng på kontot. Det är svårt att föreställa sig en bättre avslutning denna på kväll. Visst, en nolla för Enroth var nära, men som Örebro bjöd på chanser ibland så var det nog inte riktigt förtjänt för laget. Örebro är ett bra lag som vinner matcher, men kan bli ännu bättre.

För min del fanns det dock en stor plump som gjorde mig lite sorgsen. Även om jag sett fram emot detta under lång tid kunde jag inte närvara på plats och det är nog troligt att jag kommer att missa fler matcher. Jag har bestämt mig för att ta ett kliv tillbaka. Ett hockeykalas är dock efterfrågat av barnen. Jag vet inte hur jag ska få till det, men för dem så kommer jag givetvis att försöka.

Det är väldigt mycket jag inte hinner med och det blir ohållbart att hela tiden försöka jobba ikapp. Relationer som behövs för att ha koll på läget, att gräva i dokument, avtal, kontrakt och överenskommelser för att försöka hitta något intressant. Allt det tar så mycket tid och energi att det blir som ett andra jobb.

Min plats kommer att stå tom på läktaren just nu, vilket gör extra ont eftersom jag brukade gå med min far. Däremot kommer jag nog att smita ner på en match då och då när damerna spelar och ta med barnen. De uppskattar de matcherna mer och jag hoppas fler kommer dit. Det är framförallt underhållande hockey och för mig som har en dotter är de fantastiska förebilder att ha.

För även om Svenska ishockeyförbundet verkar tycka att alla som inte föds med snopp är obekväma att ha att göra med så tänker jag fortsätta att stötta dem och hoppas verkligen att Örebro Hockey menar allvar med sin satsning. Laget dominerar kraftigt i division 2 just nu och ett kval tillbaka till division 1 kommer högst troligen att bli aktuellt i vår.

Jag ska inte säga att den ibland snudd på toxiska stämning som finns på hockeytwitter har varit en avgörande del i detta beslut, men jag känner inte längre att det är värt det att ge sig ut där. Nu kanske Musk driver hela plattformen i fördärvet ändå, men jag vill hoppas att jag i alla fall bidragit med något till någon under alla dessa år. Alla ni tappra som håller ut mot anonyma fegisar, som hoppar på andra som nämner deras favoritlag, önskar jag all vällycka, men jobba inte ihjäl er.

Jag har försökt att alltid lyssna på vad andra tycker och tänker, vara pragmatisk och inte minst ändra mig om jag har fel, men om det är något som är skrivet i Ekebergsmarmor, utvunnet utanför Glanshammar, det enda i Närke som är hårdare än Rasmus Rissanens kropp, så är det mitt tips om att Örebro kommer att komma top-6. Jag tänker dö på denna kulle.

Och med det sagt, om någon skulle få för sig att starta en fan club för honom så hör av er. Jag ställer kanske inte upp som ordförande, men jag är med.

Tänk på att allas åsikt är lika mycket värd. Bara för att någon bara spelat hockey i några år som barn, eller inte alls, så har de lika mycket rätt att känna, älska och tycka om ett lag som någon som spelat eller tränat hockey mest hela livet. Inkludera andra människor, tryck inte ner eller förminska andra bara för att de inte tycker som ni eller hejar på motståndarna.

Sidan kommer att ligga kvar och forumet kommer att leva vidare. Tipset kommer jag också att fortsätta med, men i övrigt kommer det inte vara mycket aktivitet på framsidan just nu.

Ta hand om er och på återseende, och för att låna från bästa Niclas: Forza Rödvitt! ❤️🤍

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *