Nya spelarna har valt sina nummer

Nya spelarna har valt sina nummer

Örebro har ett antal nya spelare inför säsongen 2016/17 och om nu någon suttit och bitit på naglarna i väntan på vilket tröjnummer de kommer att spela i kan vi nu berätta att de äntligen blivit officiella. Jag lägger ingen större vikt vid vilka nummer de valt, men det finns de som har ganska starka åsikter kring att höga nummer ska bara användas av riktigt stora stjärnspelare. Dessa kommer nog inte gilla denna lista helt och hållet.

I nummerordning:

14 Tom Wandell
18 Joakim Andersson
36 Axel Brage
51 Gustaf Franzen
58 Michael Haga
72 Siim Liivik
91 Dominique Heinrich

Kommentarer:

#14 har ingen haft sedan Henrik Björklunds sejour i ÖHK 2011/12. Henrik som bittert uttryckt att han inte fick chansen ordentligt här. Att han var skadad en del kan ha spelat in.

#18 är nog mest förknippat med Jared Aulin som gjorde fyra säsonger i Örebro-tröjan. Ett tröjnummer som någon kanske kan tycka borde vara heligt, men så kommer det nog inte att bli.

#36 verkar inte vara återanvänt från någon i modern tid.

#51 likaså.

#58 användes av Simon Arrhén säsongen 2011/12. En egen produkt som numera huserar i Kumla i division 1.

#72 användes senast av Simon Olsson under den korta tid han var i klubben. Simon som hoppat från klubb till klubb sedan dess.

#91 användes så sent som förra säsongen av Jakub Krejcik, vilket kanske kan ses som ett tecken då det är den spelare han högst troligen ersätter på isen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *