Örebro intresserade av Jesse Virtanen?

Örebro intresserade av Jesse Virtanen?

Det cirkulerar lite rykten om att Örebro ska vara intresserade av Lukkos Jesse Virtanen. Örebro ska ha studerat Virtanen på plats, men det är inte bara att kasta upp en hög med pengar och ta hit honom. Lukko ligger just nu sist i finska Liiga och det innebär att de kan riskera kvala nedåt vid säsongens slut. De är knappast intresserade av att släppa honom om de riskerar kvalspel att åka ur, men det kräver en konkurs mer eller mindre. Om det är förödande att åka ur SHL är det flera gånger värre att åka ur Liiga.

Virtanen är trea i laget interna poängliga med 24 poäng på 41 matcher i år och han har varit lagets ledande back de senaste två säsongerna. Han fick sitt stora genombrott förra säsongen när han gjorde 30 poäng på 60 matcher, 7 mål och 23 assist, och var starkt bidragande till lagets sjätteplats i serien. Det ledde till landslagsdebut där han stod för 1 mål och 2 assist på 8 matcher.

Med tanke på att han spelar i ett av Liigas sämsta lag är hans produktion minst sagt anmärkningsvärd. Han är ingen stor back med sina 181 cm och 84 kg, men han är bra med pucken och verkligen en spelande back. Något som Örebro verkligen behöver. Spontant känns Virtanen som en bra värvning, men jag är tveksam till att han kommer att komma loss denna säsong.

2 svar på ”Örebro intresserade av Jesse Virtanen?

  1. Den finska högstaserien, Liiga, är en sluten serie. Så risk för kvalspel finns inte, ger högre odds för Örebro att försöka köpa loss Virtanen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *