Örebro malde ner Växjö

Örebro malde ner Växjö

Linus Öberg skickade inte bara bronset till Sverige, han skickade också in pucken som säkrade tre poäng till Örebro. Han gjorde en riktigt bra match och det där med att man ska vara sliten efter att man spelat junior-VM verkan han helt ignorerat. Öberg var grym helt enkelt.

Det såg annars ut precis som väntat. Växjö spelade tajt defensivt, men offensiven var långt ifrån bländande. I den första perioden hade Örebro ett kraftigt övertag i spelet, men Växjö gjorde det ganska bra med att hålla Örebro utanför de farligaste zonerna. Nog borde Örebro kanske gjort ett mål eller två ändå kan man tycka.

Det kom istället i andra perioden när Örebro fortsatte att mala på och Kristian Näkyvä kunde skjuta stolpe in bakom en ganska skymd Viktor Fasth. Växjö skulle tyvärr kvittera senare i powerplay efter att Brendan Shinnimin taktiskt tappade klubban och spelade över lite lagom när han fick en knuff av Ryan Stoa. En otroligt mjuk utvisning, men Shinnimin är bra på att utnyttja sånt och Stoa borde veta bättre.

Örebro vände tillbaka spelet något sedan i andra perioden, men det var jämnare än i första.

I den tredje perioden kom Växjö upp lite mer och det öppnade upp sig lite mer ytor. De tog också lite mer kommando i spelet utan att direkt skapa överdrivet mycket farligheter. Det kändes dock som att de i alla fall i perioder kunde föra spelet mer än de gjort tidigare. Örebro var fortfarande med i matchen och skapade mer än Växjö när de väl kom till.

Matchen såg ut att gå mot förlängning då inget lag verkade kunna kapitalisera på de få chanser som skapades, men så skickade Stefan Warg en puck mot mål med dryga minuten kvar. Joonas Rask skymde och det resulterade i en retur som matchens lirare Linus Öberg kunde slå in och därmed behålla alla poäng i Örebro.

Videogranskningen höll på att få mig att explodera. Helt onödigt.

Öberg gjorde en grym match och jag tycker även att Lodin förtjänar beröm. Hela Örebro gör väl egentligen en bra insats och det enda jag egentligen verkligen vill klaga på är att kommentatorn konsekvent sade fel namn om Backström och Barklund.

Furch fortsatt hur stabil som helst.

Allting pekar verkligen på att Örebro är på väg tillbaka till sin dunderform som de hade tidigare under säsongen och om de kan nå dit, utan att ta en massa utvisningar, då kommer de att bli livsfarliga. Idag stannade det på två utvisningar. Det borde varit minst en till på Jonathan Andersson som skickade upp klubban i ansiktet på Casey Bailey, men om de kan hålla sig till 2-3 utvisningar per match då kommer detta att bli en fantastisk avslutning på säsongen.

Nu på lördag väntar Frölunda som åkte på däng mot Skellefteå. Jag vågar inte riktigt gissa hur det kommer att sluta, men att inte ta utvisningar kommer att vara en nyckel då Örebro haft ganska svårt att få kontroll på deras powerplay.

2 svar på ”Örebro malde ner Växjö

  1. Shinnimin är ett första klassens r*vhål, att han tillåts hålla på sådär år efter år är ett mysterium…

    1. Det är han och han vet om det. Han är väldigt bra på det också, tyvärr. Han vet var gränsen går och gör allt han kan för att få andra spelare över den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *