Inför Örebro – Växjö 9/1

Inför Örebro – Växjö 9/1

Vad som gissningsvis blir en tät och tuff match väntar ikväll när Örebro tar emot Växjö. Örebro som letar formen och faktiskt ser ut att vara på rätt väg möter ett Växjö som lagt mycket energi på att få sin defensiv att fungera, och när den fungerat för dem så har också puckarna studsat deras väg offensivt.

Växjö spelar sin Sam Hallam-hockey som lägger mycket värde vi att ta kvalitativa avslut, och att samtidigt försöka förhindra motståndarna från att göra desamma. Inledningsvis var de inte speciellt bra på att göra något av detta. Växjö var ett riktigt stryklag, men på sistone har de faktiskt plockat en hel del poäng och klättrar upp lite i tabellen. På pappret är det inte heller ett lag som ska ligga så långt ner i SHL-tabellen, men på isen har de haft ordentliga problem.

Örebro får tillbaka Jordan Boucher från sin andra avstängning och Linus Öberg som fixade bronset till Sverige under JVM. Öberg kommer gå in mellan Max Lindholm och Daniel Muzito-Bagenda medan Boucher kommer flanka Glenn Gustafsson och Christopher Mastomäki. Det betyder att Viktor Lodin går upp och spelar med Joonas Rask och Ludvig Rensfeldt.

Anton Widmark är med som trettonde forward.

Backsidan är ungefär som senaste. Stefan Warg och Jonathan Andersson byter plats bara igen, vilket innebär att Warg går med Backström och Andersson med Rissanen. Kvar blir Kristian Näkyvä med Lukas Pilö och Alfred Barklund som extraback.

Det känns rätt öppet, men fortsätter Örebro sin trend med bättre och bättre spel känns det ändå som att det finns goda chanser till seger ikväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *