Örebro orkade inte stå emot Färjestads offensiv

Örebro orkade inte stå emot Färjestads offensiv

Det var ändå en hyfsad första period från Örebro där man stod emot bra och hade 0-0 till mellanakten. Det var inte så att man var ständigt på hälarna utan man lyckades även skapa lite tryck framåt vid tillfällen, men Färjestad kändes ändå spelförande allt som allt.

I den andra perioden rann det dock iväg. Eero Kilpeläinen hade ingen av sina bättre dagar på jobbet och släppte in fyra puckar. Alla går kanske inte skylla enbart på honom, men nog kändes det lite som att han inte var riktigt närvarande ibland. Färjestad är väldigt farliga framåt och utan en storspelande målvakt, ja då blir det såhär.

Färjestad verkade tro att matchen var avgjord i och med 4-2 efter den andra perioden, men det gjorde inte Örebro. Det blev snabbt 4-3, som blev 5-3 och sedan 5-4 och tyvärr även 6-4. Efter det försökte Örebro jaga ännu en reducering, men fick inte till det. När man sedan fick chansen i powerplay valde man att ta ut målvakten och spela ett uppställt spel med brett mellan backarna och skott utifrån. Resultat var 7-4. Magnifikt korkat.

Jag vet inte om man kan kategorisera detta som en hedersam förlust direkt. Kilpeläinen släppte flera mål som jag tycker han borde tagit. Ingen skam ska falla på Arvid Aronsson eller Lukas Pilö som kommer in och gör det fullt godkänt. Den sista framförallt hoppas jag få se mer av ganska snart och ännu mer nästa säsong.

Stort plus på Victor Bartley ändå som nu verkligen visar vad han kan. Rejäl och bra offensiva initiativ. Han börjar bli synkroniserad med spelet i SHL äntligen. Även om spelet 6 mot 4 kan ifrågasättas känns det som ett plus att två andra powerplay resulterade i mål. Boxplay fungerade även det godkänt, men Örebro tog några utvisningar för mycket mot ett så pass bra lag som Färjestad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *