Philip Broberg imponerar i Hlinka Gretzky Cup

Philip Broberg imponerar i Hlinka Gretzky Cup

Under förra säsongen skedde ett par stora klubbyten på juniornivå och Örebro och AIK var inblandade i i alla fall två av dessa. Carl Wassenius valde att byta Stockholm mot landsbygden och i motsatt riktning gick backen Philip Broberg. Broberg, en av de största talanger som kommit fram i Örebro på senare tid, men officiellt kände han att han inte gick framåt längre och behövde ett miljöombyte.

I Wassenius fall innebar det ett SM-brons med J20 och för Broberg innebar det negativt kvalspel från J20 SuperElit. De slog dock Nacka med 2-0 i matcher och fick fortsätta kvar i SuperElit. Nu verkar miljöombytet gjort honom gott för under inofficiella U18-VM, Hlinka Gretzky Cup, som spelas i Kanada nu, har Broberg varit snudd på ett monster.

Mycket har handlat om Lucas Raymond och inte minst Alexander Holtz, men faktum är att Philip Broberg innehar tredjeplatsen i lagets poängliga med tre mål och 1 assist på fyra matcher, och han har imponerat på isen i allmänhet. Han har visat på fina uppspel och en skridskoåkning man inte väntar sig av en back av den storleken. Han har prickat in mål från blå och gjort uppåkningar genom hela banan…

Det finns alla anledning att tro att Broberg kommer bli en Örebroare som kommer att draftas och kunna ta en plats i NHL så småningom. Nu är det en bit kvar dit och jag ska inte hajpa upp honom för mycket, men fortsätter han att utvecklas på detta vis finns det alla anledning att tro det. Det ska bli intressant att se hur han rankas nästa år och om han kanske får chansen att spela i HockeyAllsvenskan med ett satsande AIK som vill tillbaka till finrummet under säsongen som kommer.

Det är givetvis tråkigt att han inte är kvar i Örebro, men det verkar ändå som att valet han gjorde var bra för honom och hans utveckling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *