Örebro spöade Färjestad på straffar

Örebro spöade Färjestad på straffar

Det var en hyfsad match, speciellt med tanke på att det var försäsong och det saknades lite spelare i framförallt motståndarlaget Färjestad, som skulle visa sig bli en uppvisning av målvakterna i respektive lag. Chanser fanns utan tvekan att skicka pucken i nät, men ingen spelare lyckades med bedriften under ordinarie tid.

Istället fick Eero Kilpeläinen och Marcus Svensson visa sig på styva linan om och om igen. Det var en hel del svettiga räddningar under matchens gång, men också lite medstuds när ribban visade sig vara en god vän till Eero.

Det annars kanske mest anmärkningsvärda var att Rasmus Rissanen fick utgå med ett matchstraff efter en tackling på Fabian Zetterlund. Den senare såg ut att ha rejält ont efter en dåligt tajmad tackling från Rissanen. Zetterlund var dock tillbaka i spel inte långt senare, men Örebro fick klara sig utan Rissanen resten av matchen.

Det innebar att Alfred Backlund gick upp ordinarie och gjorde en helgjuten insats där. Inget att anmärka på där. Överlag kändes just den defensiva biten väldigt bra idag. Örebro spelade sig ur zon och det var egentligen bara några misslyckade rensningar i boxplay som retade upp mig.

Spelet känns alltmer som att det börjar falla på plats, men det kan jag tyvärr inte säga om Jordan Boucher som tyvärr känns som att han inte riktigt får det att stämma. Just nu känns det som att han är en bit ifrån ett kontrakt.

Riktigt skönt att se pånyttfödde Marcus Weinstock stänka in den avgörande straffen också. Han är verkligen på väg mot något bra denna säsong.

Nästa match är borta mot Linköping den 4:e september. Ännu ett kvalificerat motstånd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *