Örebro tar andra raka segern under försäsongen

Örebro tar andra raka segern under försäsongen

Matchen började cirka 40 sekunder innan sändningen så det är inte så många som vet vad som faktiskt händer där i början, men när väl TV-bilderna började rulla så tog Brynäs ett bestämt tag om pucken och rullade runt ganska bra i nästan två minuter i Örebros zon.

Sedan vände Örebro på steken och förlagde spelet till Brynäs zon istället. Spelet jämnade ut sig, men jag tyckte nog att Brynäs var det något mer spelande laget. Enroth hade lite mer att göra, men Lindbäck sattes också på prov.

Emil Larsson hade en riktigt fin genomåkning mitt i perioden, men lyckades inte lyfta in pucken efter att han fått ner Lindbäck.

Den här matchen kändes ganska mycket mer försäsong än den i onsdags. Mer slarv, passar i bakhasorna, och andra typiska saker som händer när allt inte riktigt stämmer än.

Örebro skapade en del bra chanser i powerplay, men inget mål. Leo Carlsson inte minst visade upp sig för den ditresta Gävlepubliken.

Brynäs avslutade perioden bäst där jag tyckte de låg bra med i defensiven inte minst och fångade upp Örebros anfallsförsök, men tog sedan en utvisning igen och Örebro fick spelade 10 sekunder powerplay innan perioden var slut.

Spelmässig favör till Brynäs, men Örebro vann skotten övertygande och hade de klart farligaste chanserna.

Örebro börjar således med powerplay, men det gav ingenting verkligen. Det slutade snarare i en utvisning och spel med en man mindre.

Brynäs skapade väl ungefär lika mycket och kort därefter visade Linus Öberg på sin målfarlighet när han skjuter första målet genom att valla in den längs med förlängd mållinje efter att han stångats med två Brynäsbackar.

Brynäs får sedan spela powerplay igen när Elias Ekström faller och drar ner en motståndare med sig. Örebro reder ut även det utan större bekymmer.

Mathias Bromé sätter sen pucken klockrent i ramen. Ett sånt där härligt ljud som bara ekar i hallen. Det är förstås härligare när det är stolpe in, men likväl ett härligt ljud.

Dags för nytt boxplay efter att Filip Berglund åker ut för hög klubba. Örebro stod emot det rätt bra fram till sista sekunderna när det blev lite rörigt och farligt, men inget Enroth inte klarade av.

Mot slutet av perioden fick Örebro till lite spel äntligen. Petrus Palmu hade ett bra avslut bland annat, men Brynäs tog över själva spelet igen och hade väl ett halvfarligt backskott om Enroth sträckte ut på. Brynäs vinner skotten i den andra periode med 8-7. Jämnt överlag, men det känns som Brynäs har övertag i puckinnehavet.

Den tredje perioden fortsätter i samma anda. Brynäs har lite mer puck, men Örebro står emot bra och sticker upp. Ungefär halvvägs in i perioden drar Brynäs på sig en utvisning och Örebro får spela powerplay. Det blev farligt när Elias Ekström tar chansen och bryter in på mål, men inget nätrassel.

Precis efteråt pricksköt Filip Berglund in 2-0 efter att Christopher Mastomäki planterat arslet i Lindbäcks ansikte.

Efter målet var det Örebro som ville mest. Brynäs tappade spelet och började köra solo istället för att ”lita på processen”.

Brynäs fick chansen att spela powerplay mot slutet efter att Philip Holm krokat ihop med en motståndare och de gjort några buggsvängar tillsammans. Kristian Näkyvä åker också ut för Holding.

Brynäs tog ut målvakten för att spela 6 mot 3 och lyckas reducera till 2-1. De fortsätter för en reducering, men Örebro och inte minst Enroth håller emot.

Nästan lite synd att nollan sprack efter nästan sex perioder, men det får väl ändå ses som rätt OK.

Asfula tröjor verkligen Brynäs. Vad tänkte ni?

Örebro har ett grundspel som var vägvinnande ikväll. Det kändes ganska tryggt och spelarna gjorde vad som behövdes för att vinna. Det var inte supervackert, men det hade gett tre poäng på kontot.

Nu väntar ett motstånd som är ytterligare ett steg upp i form av Oskarshamn på tisdag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *