Örebro tar brons i U16-SM

Örebro tar brons i U16-SM

Örebros U16-lag har tillsammans med J18 och J20 stått för riktigt starka insatser i sina respektive serier och när A-laget varit på dekis har det varit lite skönt ändå att se att det finns tillväxt att se fram emot. Medan både J18 och J20 föll relativt tidigt i två jämna matchserier i deras respektive slutspel lyckades U16 sig hela vägen till finalspelet där man till slut fick nöja sig med att spela om bronset mot Brynäs som man mött tidigare i turneringen och då förlorat med 4-3.

Då låg man under med 4-1 inför sista och med vetskapen om att det skulle bli en målskillnadshistoria om vilka lag som går vidare till nästa steg i turneringen satte man full fart och lyckades reducera två gånger om och ta sig vidare. Denna match var jämnare inledningsvis och efter två perioder stod det 3-2 till Örebro, men Brynäs var definitivt med i matchen. Halvvägs in i perioden gjorde Örebro 4-2 och i och med det tog Brynäs time-out. Det hjälpte dock inte utan 5-2 och 6-2 kom några minuter senare.

Historiskt sett är det en av de främsta framgångarna Örebro haft på ungdomssidan. Förra året åkte man ut i det inledande gruppspelet och desamma hände även 2012/13. Mellan där gick man inte ens till det inledande gruppspelet. I år fick man möta Frölunda i semifinalen och föll där med 4-2. Samtidigt slog Djurgården Brynäs med 5-1 och tog sig till final, som man sedan också vann mot Frölunda med hela 7-4.

Bäste poänggörare i Örebro var William Dahlgren med 6 mål och 9 assist på 8 matcher som också gav honom en tredjeplats i den totala poängligan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *