Örebro vann komfortabelt mot HV71

Örebro vann komfortabelt mot HV71

Vad jag trodde skulle vara en match där HV71 skulle ligga på och göra det jobbigt för Örebro blev precis tvärtom. HV71 sökte kreativa lösningar för att ta sig in i Örebros zon inledningsvis, men Örebro avvärjde och tog över. Man var det bättre laget genom första perioden och att man tog ledningen i powerplay, fem mot tre till och med, kändes inte alls orättvist. Det var snyggt också.

Att HV71 sedan skulle kvittera på en retur som studsade helt rätt var kanske inte lika rättvist. Det förändrade inte matchbilden nämnvärt dock utan Örebro var fortsatt mer taggade än motståndarna. Framförallt kedjan med Joonas Rask, Daniel Muzito-Bagenda och Max Lindholm var riktigt bra matchen igenom. Det är verkligen hockeygodis att se dem stressa sönder motståndarna.

I den andra perioden delade sedan Stefan Warg ut en tackling som fick Johannes Kinnvall att flyga in i sargen med huvudet före. Tacklingen var inte direkt ful, men den resulterade i att Kinnvall fick lämna arenan på bår. Han rapporteras vara OK efter omständigheterna och ska röntga nacken för säkerhets skull.

Örebro fortsatte att stressa de stackars HV-spelarna och det gav mer än en gång utvisningar till deras favör. När laget fick spela fem mot tre ytterligare en gång var man precis lika effektiva där och kunde ta ledningen med 2-1. Daniel Muzito-Bagenda skulle sedan utöka det när han bröt runt sin back och tryckte in pucken i mål.

I den tredje perioden kom HV71 ut starkt, men Örebro stod emot. Matchbilden blev klart jämnare än den varit i de två första, i alla fall inledningsvis. HV71 skulle sedan få till en reducering till 3-2 genom Rasmus Sandin. Han lyckades på något vänster bryta sig igenom Örebros försvarslinje och även överlista Dominik Furch i målet.

Precis som det första målet kändes även detta aningen snöpligt och lite klent försvarsspel.

De skulle dock inte komma närmare än så. Trots plockad målvakt lyckades de inte överlista Furch någon mer gång utan istället skulle Joonas Rask vinna puck på defensiv blå och spurta ifrån allt och alla innan han kunde lägga in pucken i öppen kasse.

Örebro vann, fullt rättvist, och kan se tillbaka på en riktigt stark försäsong. Det är lite tråkigt bara att den är inte värd en enda poäng när det väl börjar gälla något. Laget har dessutom en jättetuff start på serien med Färjestad, Luleå, Djurgården och Frölunda i de första fyra matcherna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *