Petr Zamorsky blir kvar säsongen ut

Petr Zamorsky blir kvar säsongen ut

Med risk för att möjligen göra en höna av en fjäder, men jag tycker det kan vara en viktig fjäder, så står jag fast vid att värvningen av Petr Zamorsky känns fel allt som allt.

Signalerna jag fick av de jag pratade med i Tjeckien gav inte den bild som jag hade hoppats på. Zamorsky beskrevs fortsatt som ett offensivt hot framförallt, och ett stort sådant i den ligan, men hans försvarsspel lämnade en del att önska.

Nu säger andra att just försvarsspelet är något han jobbat på, men av de jag pratat med som sett honom spela på sistone har det inte märks av så mycket. För en back som då ska vara utfyllnad och skapa lite konkurrens, känns det som en stor jäkla brist.

Oavsett, klubben har valt att skriva kontrakt med honom och han kostar högst troligen inte speciellt mycket. Han var kontraktslös, ville till SHL och alternativen nere i Europa verkar inte varit jättemånga.

Örebros trupp är inte jättebred, snarare är den ganska känslig för skador. Av den anledningen går det att förstå, men Örebro har också byggt upp en juniorverksamhet som numera håller hög klass i Sverige. Samtliga juniorlag är med och slåss i toppen av sina respektive serier och det kommer numera fram talanger som till och och med knackar på dörren till A-laget.

Vad sänder det då för signaler när man först valt att plocka upp Simon Forsmark till A-laget som sjundeback, eller Marcus Hardegård för den delen som kommit hit som sjätteback och ska ta klivet in i SHL, att man värvar in 29-åring som i stort sett då förpassar Forsmark till läktaren och tar värdefull istid från Hardegård?

Även om Zamorsky skulle bli en kanonhit, och det finns potential för det, är priset högt när man sätter en av Sveriges största backtalanger i kläm. Det är framförallt det som jag motsätter mig i detta. Zamorsky kan mycket väl visa sig bli en bra värvning i slutändan, men priset handlar inte bara om pengar i detta fall.

Forsmark måste spela för att utvecklas. Lån på gång?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *